Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jó az, ha a gyerekünk kocsival...

Jó az, ha a gyerekünk kocsival megy oviba, suliba?

Figyelt kérdés
akkor is kocsival megy a gyerek,ha igen közel lakik... szerintetek ez rendjén van?
2009. jan. 2. 14:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi is közel lakunka sulihoz,de a szüleink csak akkor visznek minket autóval,ha esik az eső vagy nagyon fúj a szél.Ha jó idő van akkor gyalog vagy bringával megyünk. Egy kis test mozgás nem árt! :)
2009. jan. 2. 14:33
 2/7 anonim válasza:
100%
Hát ha 5-10perces az út gyalog, akkor nem kell kocsival vinni de ha 20-25 akkor nem baj ha elviszitek.
2009. jan. 2. 15:19
 3/7 anonim válasza:
20%
Egy ovis gyerek kaphat jogosítványt?
2009. jan. 2. 16:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a tájékozódáshoz fontos hogy tudja hol van, ne csak a kocsiból nézze.
2009. jan. 2. 17:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha buszra kell szállni, akkor se jó, ha mindig kocsival viszik. Nekem volt olyan osztálytársam gimiben, akit előtte 8. év végéig mindig kocsival vittek mindenhová, aztán gimnáziumba is jöttek érte meg elhozták mindig, de akkor már volt, hogy megbeszéltük, hogy elmegyünk suli után valahová, és akkor nem jött érte az anyja, na hát nagyon durva volt, hgoy a csaj azt se tudta, milyen egy busz belülről, meg hogy illik átadni a helyet annak, aki terhesen felszáll, vagy pici babával. Szerintem fontos, hogy a szülő megtanítsa a gyerekét közlekedni, nem csak arra, hogy mit illik, hanem hogy hogyan biztonságos. De ha csak autóval viszik mindenhová, akkor hogyan vesz példát a szüleiről? Ha meg közel van a hely, ahová mennek, akkor pláne fölösleges a kocsi, ennyi mozgás kell. Még ha 20 perc is gyalog, az se sok, más elbuszozik ennyit ahhoz, hogy beérjen a sulijába, sőt még többet is.

Viszont én azt is megértem, hogy sok szülő miért csak kocsival furikázza a gyerekét. Mert általában reggel elviszik a gyereket, és onnan mennek a szülők dolgozni, ami lehet, hogy messzebb van, meg a munkához is kellhet az autó, vagy mit tudom én, akkor eléggé bonyolult lenne a gyereket gyalog vagy busszal bekísérni az oviba suliba, és utána haza menni az autóért.

Nekem "szerencsére" nincs kocsim, de ha lenne akkor is csak akkor használnám, ha késésben vagyok, vagy ha bevásárolni megyek.

2009. jan. 3. 17:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Még nem viszem se oviba, se suliba a picimet, alapvetően rögtön azt mondanám, hogy természetesen nem jó, ha autóval cipelik őket. DE! A legtöbb szülő nem azért viszi a csemetéjét kocsival, mert messze, vagy közel van a suli, hanem mert ő is megy dolgozni, adott esetben távolabb, és út közben kirakja a gyereket! Az meg ugye nem igazán megoldható, hogy elsétálnak az oviig, majd hazafut a szülő, hogy kocsival elautózzon a munkahelyére. Persze a mi időnkben ezek még máshogy mentek. Elsőben egy hétig elkísértek (gyalog), megmutatták az utat, majd következő héten egyedül mentem reggel, tanítás után pedig haza! Majd megmelegítettem az ebédet magamnak, és tanultam. Manapság már szinte a gyereket nem is lehetne egyedül elengedni:-((
2009. júl. 30. 21:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Csak gyorsan válaszoltam a kérdésre, és most olvastam el a többiekét. Bocsánat, de az előző válaszolóval szinte szóról szóra összecseng a mondanivalónk! Nem plágium!!! Csak egyezik a véleményünk!
2009. júl. 30. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!