Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg vissza maradt a...

Tényleg vissza maradt a beszédfejlődése,vagy lehet egyszerűen ő így fejlődik?

Figyelt kérdés

1év11 hós kisfiamnak kb.30-35 szava van.Logopédus azt mondta 6 hónappal vissza van maradva a beszédfejlődése, már 2 szavas mondatokat kellene mondjon. Mentálisan minden rendben van, eleven és okos gyerek. A szavak nehezen jönnek. Kérésre nem mond semmit csak ha ő akar kérni vagy mondani valamit.

Aggódjak vagy járt már így valaki a gyerekével?

Úgy érzem én nem végzek jó munkát,az is meglehet?

Olvasni nem tudunk együtt mert nem ül le. Képeket nézegetünk és beszélgetek vele, mikor sétálni megyünk magyarázok neki.

2023. okt. 6. 11:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%

Szóval majdnem 2 éves.Igazából azt mondják 50 szó kellene legyen 2 évesen és folyamatosan bővülnie kellene.Viszont a minimumon meg simán túl van a gyereked ami 10-20 szó és lehet simán hangutánzó szó meg ilyesmik, tudod a mú,beee, nyihaha...

Én nem szaladnék vele azonnal logopédushoz, 1 hónap alatt simán összeszedheti azt a 15-20 szót.Persze ha szeretnéd, hogy egy szakember fejlessze akkor hordjad.

2023. okt. 6. 11:33
 2/18 anonim ***** válasza:
78%
Az én 2 évesem nem tud ennyit 🤦‍♀️
2023. okt. 6. 11:37
 3/18 anonim ***** válasza:
78%

Az enyém 2 évesen nem mondott ennyit.

2,5 éves, most hirtelen beindult neki 1 hónapja, már elég sok szót mond, minden nap van 1-2 új szava, utánozza, akiket mondunk.

2023. okt. 6. 12:13
 4/18 anonim ***** válasza:
83%

A 30-35 szó nem rossz. Ilyen tekintetben nincs lemaradva.

Viszont, ha a kommunikáció csak egyoldalú, tehát ő kifejezi magát, de ha te kérdezel, nem válaszol, akkor egy hallásvizsgálatra elvinném! Azzal kárt nem csinálsz és legalább megnyugszol! Egyébként is, bármiféle beszédfejlesztés előtt ez szokott lenni az első kérdés, hogy hallásvizsgálaton voltatok e. Természetesen itt nem a születéskori hallásvizsgálatra gondolnak. Szóval ennyit érdemes lenne meglépni.

Máskülönben nem aggódnék, nincs jelentős lemaradás.

2023. okt. 6. 12:24
 5/18 anonim ***** válasza:
81%
Én nem aggódnék. Beszedfogyatekos gyerek anyja vagyok, aki beszedjavitó iskolába jár. 2 évesen volt 5 szava a lányomnak, ez egyértelműen kevés, de azért a ló másik oldalára sem kell átesni. Ha 35 szava van két évesen az teljesen jó, mert minimum 20 szó az elvárt ennyi idősen. Ha logopédushoz akarod vinni, keress mást, bár én nem vinném, csak ha nem bővül a szókincs és megáll a beszédfejlődésben. Egy jó képességű gyerek akkor is beszél ha nem olvasol neki semmit, ragadnak rá a szavak a boltban, otthon, játszótéren. Ha gond van akkor meg olvashatsz neki egész nap akkor sem fogja megjegyezni, nálunk éppen ez volt feltűnő. Vidd sokat jatszóra, ebben a korban a mozgastol indul be a beszéd fejlődése.
2023. okt. 6. 12:28
 6/18 anonim ***** válasza:
91%
Egyébként ki ez az inkompetens logopédus? Írd meg privatban ha van kedved. Hülyeségeket beszél.
2023. okt. 6. 12:30
 7/18 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs játszóterünk csak a városban. Mások nyakára sem járhatok minden nap csak 1-2× egy hónapban. Van aki örül neki mert ő is egyedül van a gyerekekkel, de minden nap szégyenlek.

A 35 szó az összes szó amit hallottam tőlle mondjuk 1 héten. Ebből párat minden nap hallok, mint apa, víz, cica, muuu(tehén), tik-tak(óra), papa(étel). A többit ha lát valamit vagy csak úgy rájön, többi beszéde olyan halandzsa: tatitu, nununi meg ilyenek, ami borzasztóan cuki.

2023. okt. 6. 13:08
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor nálunk nagy a baj...

1 év 8 hónapos a kislányom és az egyetlen szava amit használ, az "apa".

Slussz passz.

Hangutánzók közül van a "vava", "ssszzz" "pha pha" -halacska 😅- a klikkegés vagy hogy mondjam, amikor a paci megy.

2023. okt. 6. 13:24
 9/18 anonim ***** válasza:
39%

Hat nem tudom,nekem a fiam másfél éves és most van meg a 20-30 szó neki...

Mama,baba,anya,apu,tesó,autó,cica,tea,tej,zúg,kocsi,kutya,haló,béka,hűtő,kakaó,tyúk,ajtó,gép,jó,ágy,kád,búva, pancsi (fürdés)pencsi(pelenka)

Inni,enni.

2023. okt. 6. 13:26
 10/18 anonim ***** válasza:
79%

Sok gyerek van, aki 1 évesen már sok szót mond és ugyanilyen sok, aki 2,5 éves koráig semmit nem mond, aztán hirtelen elkezd mondatokban beszélni.

Nálunk a családban ez nagyon jellemző. Unokahugom is ilyen volt, aztán 2,5 éves korától be se áll a szája a mai napig :D

2023. okt. 6. 13:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!