Van, aki hasonlóan rossz helyzetben volt munkahely terén? Ez járható út szerintetek?
Kicsit elvesztem a neten található információk közt és hátha itt valaki jobban ért a témához. :) Jelenleg határozott munkaszerződésem van, ami 2024.03.31-én jár le és valószínűleg nem fognak hosszabbítani, mert május végén fogok szülni. Ha jól tudom 42 napig még jogosult vagyok a CSED-re, ami azt jelenti, hogyha május 12-ig megszületik a kicsi akkor az még jó, viszont arról sehol sem találtam infót, hogy ebben az esetben is lehetséges-e 28 nappal hamarabb igényelni vagy a 42 nap csak akkor érvenyes, ha május 12-ig megszületik a baba?
Ha ez esetleg nem működőképes akkor, ha minden igaz munkanélküli járulék is beleszámít, amire biztos, hogy jogosult vagyok, viszont akkor minimálbérrel számolnak és nem a jelenlegi bérremmel. Szerintetek ebben az esetben hogyan a legjobb eljárni?
Én is megszívtam. Nekem folyamatos volt a munkaviszonyom, csak nagyon utáltam a munkahelyem, így terhesen váltottam, hogy ne táppénzre menjek hat hónapra.
Az új helyen tudták, így is felvettek, csak épp 5 nap híján nincs meg a 3 hónap + 180 nap. Így a fele a csedem. A baj ezzel, hogy csak hosszabbítani tudsz, mert mindenképp az új munkáltató is újra indítja a számolást.
#1 Nem tudok a munkáltatóval egyezkedni, mert multi és nem az emberorientált fajta.
Tudom, hogy álláskeresésivel működik, de akkor minimálbérrel számolnak és így majdnem 200 ezer ft-tal kevesebb lenne a CSED-em.
De még mindig jobb kapnod "normális" csedet+ gyedet,mint várni a méltányossági ellátásra,és ha meg nem adják meg pofáraesni a 25ezer gyessel.
De te tudod.Igen,tudom, szívás,de most a kevesebb több,hidd el.
Jah, és ez csak feltételezés,hogy beleférsz a 42 napba,mert azt írod május végére vagy kiirva. Hát simán lehet túlhordod,és bukó minden.
Szerintem próbáld meg a hosszabbítást,csak nyerhetsz vele.Nem kell köntörfalazni, jópofizni,odamész xy igazgatóhoz,és megkérdezed,hogy Kedves Horvát úr, ez meg ez van ,van e mód rá, hogy 2-3 hónapra meghosszabítsák a szerződésem, hogy normális ellátást kapjak?
A. válasz, természetesen meghosszabítjuk kedves piroska! itt nincs
teendőd.
B. kedves piroska, sajnos nem tudjuk meghosszabítani,mert blablabla.Itt a teendőd, hogy elmész álláskeresésire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!