Név más becenévvel. Ismertek ilyet, mennyire fura, szokatlak? (Pl.: Beáta-Betti)
romák közt dolgozom.
Marika -Míra
Kati - Juli
Bernadett - Betti
Sanyi - Kisjózsi
az első a valódi a második a "becenév"
Ancsa becézést hallottam már Anita, Anikó, Anett, Andrea nevű egyéneknél is.
Beáta nevű ismerősöm szintén Bettinek hívatja magát, de ezzel a becenévvel ismertem Bernadett nevű nőt is.
Én személy szerint gyűlölöm a becenevet. Nekem számtalan van hosszú nevemből adódóan. Egész egyszerűen utálom mindet, szerencsére már elég "nagy" vagyok így 40 évesen, és az eredeti, anyakönyvezett nevemen hívnak (kérés nélkül)
Miért nem lehet egy embernek egy neve? Biztos valami bekattanás ez nálam, de kiborít a becézés. Egy embernek adtak egy nevet a szülei. Miért nem lehet csak és kizárólag azon szólítani? VAgy ha az illető kifejezetten kéri, hogy egy néven szólítsák.
Én egy nagyobb munkahelyen dolgozom, és ha jön egy új munkatárs, mindig megkérdezem, hogyan szeretné, hogy szólítsam. Meglepően kevés van, aki azt mondja, mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!