9 hónapos babám leesett a 45 centis ágyról. Lehet valami baja? Orvos látta.
Azt hittem mélyen alszik, kimentem inni erre leesett az ágyról.
Magánál volt, sírt. Felvettem, meg nyugodott, picit piros volt az arca oldala de jó kedvű volt ugrált. Egész este figyeltem, tapogattam hogy nem fáj e a feje, lába, hasa, keze... De nem. Azért este nem tudott nagyon jól aludni, adott ki hangokat, forgolodott. Bár lehet azért mert piszkáltam vagy mert épp fogzik( Láz mérés, többször ellenőrzés illetve )
Aztán reggel nem volt olyan vidám mint szokott lenni, elmentünk orvoshoz de semmi gondot nem látott.
Azt mondta,nem küld be a kórházba mert nincs olyan gond. Nem hányt, nem volt lázas.
Szerintem a félelem miatt nem annyira ugra bugrálós. Legalábbis nagyon remélem. Egyre kezd oldódni, már fel mer állni. Bár elég óvatos azért még.
Ha nincs semmi tünet akkor tényleg minden rendben van?
Kérdeztem az orvost, válasza igen volt, de talán jobb a lelkemnek ha más szülőtől is "hallom", illetve jó kiírni magamból.
Nagyon nagyon bűntudatom van, 1x hagytam magára és lám, rögtön megtörtént a baj...
Mindig mellette vagyok ha alszik, erre pont most nem...
Nekem éjjel esett le az ágyról a 8 hónapos fiam
Nem lett semmi baja.
Hát... egyszer mi is így jártunk és akkor úgy tettek a kórházban, hogy az egyik gyereknek akkor sincs semmi baja, ha emeletes ágyról esik le, a másiknak meg egy sokkal kisebb eséstől is megreped a koponyája.
Nem mindegy persze, hogy szőnyegre, laminált padlóra vagy kőre esetleg betonra esik. Az sem mindegy, hogyan ér földet. Fejjel? Popsival?
Azt mondják, ha egyből felsír, nem szivárog vér sehonnan, nincs látható deformitás, nem hány sugárban több alkalommal és nem bágyadtabb/aluszékonyabb mint máskor, akkor nincs baj.
De igazából egy koponya röntgen jó, ha van ilyenkor.
Nem valószínű hogy baja lesz, de nem mindegy hogy mire esett. Az mindenesetre megnyugtató, hogy az orvos szerint is rendben van.
Az én babám 7 hónaposan a pelenkázóról esett le (lemászott amíg hátra fordultam megnézni a fürdővíz hőmérsékletét), de puha szőnyegre esett, és négykézláb érkezett. Nem lett semmi baja.
Az én kislányom 15 hónaposan fejjel borult le a kanapéról a szőnyegre. Ott ültem mellette. Olyan szempillantás alatt történt, hogy hiába ültem ott és próbáltam elkapni, mire nyúltam utána, már koppant a földön. Iszonyat lelkiismeretfurdalásom volt és nagyon nagyon megijedtem én is, pláne, hogy ő tényleg telibe fejre érkezett. Talán könyökkel tompíthatott egy nagyon picit. Este volt, közeledett az alvásidő, direkt kihúztam, hogy még 1-2 órát lássam minden rendben van-e vele. Nagyon jól aludt (persze ezen is ki voltam borulva, meg ha rosszul aludt volna, azon is ki lettem volna), de éjjel a kamerán is vagy 16-szor megnéztem, másnap is lestem minden mozdulatát. Semmi nem lett, de ez nem jelenti azt, hogy másnál sem lenne hasonló helyzetben.
Szimplán csak ne hibáztasd magad. Vond le a következtetéseket (legközelebb nem hagyod ott), aztán pedig lépj tovább. Ha ott állunk mellettük is pillanatok alatt megvan a baj.
Semmi baj nem lett, végül szerdán is látta az orvos mert státusz vizsgálatra mentünk.
Nem esett nagyot igazából, mert 45 centis az agy, de azért nagyon megijedtem.
Utána azért félt ő is, nem volt olyan bátor a felállásban sem, kellet 1,5 nap, hogy minden olyan legyen mint az esés előtt.
Aztán lehet azóta elevenebb is lett🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!