Aggodnom kene a viselkedese miatt?
Uramisten. Az óvónő adja vissza a diplomáját!
A gyereked nyitott mások felé, jó a megfigyelőképessége, az utánzóképessége, könnyen alkalmazkodik, rugalmas és mindezt úgy, hogy még csak most kezdte az ovit. Magyarán mindenkivel jól szót ért, mindenkit elfogad maga körül. Ez csodálatos!
Bárcsak minden gyerek ilyen lenne!
Örülj neki, hogy a te csemetéd nem egy öntörvényű, zsarnokoskodó, hisztérika, akivel mindig csak a gond van!!!
Ez nem azt jelenti, hogy nincs önálló személyisége, hanem azt, hogy rendkívül jól alkalmazkodik, rugalmas, simulékony és így konkrétan mindenki szeretni fogja.
Az lehet, hogy az óvodában nem ő lesz a bandavezér, de ezzel semmi baj nincs, sőt...
Az én lányom is alkalmazkodó típus, róla is mondhatni, hogy mindenkivel kijön. Én mondjuk ennek örülök, mert én nem ilyen voltam/vagyok, és nyugtató, hogy ő olyan ebben, mint az apja. 😅
Annyi, hogy ő azért kívülről is látja már a szituációt, tehát például megmondja, hogy xy huncut volt, mert ezt meg azt csinálta, de látom a szemén, hogy tetszett neki, mert mosolyog. Aki tipikusan "jól" viselkedik, azzal ő is ugyanolyan, meg is állapítja, hogy ő olyan nyugodt, stb.
2-es vagyok.
Ha az óvónő nem negatív töltettel mesélte, akkor azt mondta volna, amit leírtam. Megnyugtatott volna téged, mint aggódó anyukát, hogy a gyereked egy tündér és milyen sok jó tulajdonsága van.
Ha annyira "megbízol" az óvónőben, miért aggodalmaskodsz itt a gyakorin?
Hogy hová alakultak a hasonló kaliberű gyerekek? Arra, amerre a szülő és pedagógus terelgette őket. Az, hogy már most kételkedsz a 3 éves gyereked személyiségfejlődésében súlyos hiba!!
Másfél éves a kislányom és már most alkalmazkodik a viselkedése a környezetéhez.
Nagyon hisztis dúvad, de ha a mamával van, akkor annyira jó kislány, hogy az már megható.
Tegnap a játszótéren teljesen nyugodtan viselkedett, mert ott volt egy egy éves kislány, akit ölelgetett, hintáztatott.
Előtte utána ment a hiszti.
Otthon úgy eszik, mint egy kismalac, másik mamával fantasztikusan végigül egy ebédet étteremben, mindenféle dobálózás, hiszti vagy kajakenegetés nélkül.
Szóval már egészen pici korban ki tud alakulni az, hogy különböző szituációkban különböző képpen viselkedik a gyerek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!