Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiatal házasok vagyunk és...

Fiatal házasok vagyunk és tervezzük a gyermekeinket, Babaváró hitelt szeretnénk igénybe venni, ennek mi a menete? Mennyi összeget kaphatunk és mire költhetjük el?

Figyelt kérdés
2023. szept. 3. 15:59
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
23%

és igen az elsővel már terhességben vagyok

és ezt nem tudtad, amikor a kérdést kiírtad? MErt ott még csak terveztétek.

2023. szept. 5. 12:16
 22/26 A kérdező kommentje:
Bocs a férjem 26 éves, elírtam. Egyébként nem vagyunk cigányok!
2023. szept. 5. 13:39
 23/26 anonim ***** válasza:
48%

Ha terhes vagy és a férjed még dolgozik, akkor mindenképp most próbáljátok meg felvenni. Ha meg akarod tartani a babát persze, meg ha túl vagytok a 12. héten.

Ha nem csinálsz vele semmit csak áll állampapírban, akkor is már legalább hoz valamit.

2023. szept. 5. 13:55
 24/26 A kérdező kommentje:
Igen? És mi van akkor ha a férjem meghal? Akkor fizethetem vissza a felvett hitelt egyedül?
2023. szept. 5. 13:59
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha terhes vagy, akkor kamatmentes a hitel.

Berakod a 10 milliót állampapírba. Addig kamatozik nálad, és aztán elolvasod a leírást, hogy mi van akkor, ha meghal a férjed. Nekem úgy rémlik, hogy 20 év alatt vissza kell fizetned. De ha akkor kell visszaadnod, amikor meghalt, akkor mi van? Addig kamatozott aztán bemész és visszaadod.

Amúgy nem biztos, hogy megadják ismert súlyos betegséggel.

Amúgy biztosítást is lehet rá talán kötni, de azt meg szinte biztos nem kötnek nektek, de meg lehet próbálni azt is.

2023. szept. 5. 14:12
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem született gyermek és a házastárs 5 éven belül meghal, kamattámogatás az elhalálozástól számítva 6 hónapig nem szűnik meg. Ezen időtartam lejártáig a törlesztési kötelezettség szünetel. Továbbá az addig igénybevett kamattámogatás összegének utólagos felszámítására a kamattámogatással érintett időszak lejártát követően nem kerül sor.

Amennyiben a házastársa halálát követően a támogatott személy a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül a rendeletnek megfelelően újabb házasságot köt, az 5 éves időtartam számítása újrakezdődik. Ezen időtartamon belül teljesített gyermekvállalás esetén érvényesíthető a kamattámogatás és a törlesztés szüneteltetése, és a gyermekvállalási támogatás is.

Ha 5 éven belül születik legalább 1 gyermek, akkor az ezt követően teljesített végtörlesztés díjmentes. Ezzel lezárul a szerződés és a feltételeknek sem kell teljesülni a továbbiakban.

2023. szept. 5. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!