Igen a Frederik név szokatlan de nem szeretnék Bence, Noel, Benett kategória nevet adni mert becenévnek hatt kisfius.
Ősmagyar nevet sem adnék mert túl gyakoriak és külföldön nem tudják kimondani.
Átlagos neveket sem szeretnék adni pl. Atilla, Krisztián mrt túl unalmas.
Elegáns vállalható nevet keresek amit külföldön is ki tudnak mondani.
A nagyobbik fiam az Albert nevet kapta.
2023. aug. 30. 14:13
12/17 anonim válasza:
Nekem nem tetszik, erőltetetten külföldről átvett név hatását kelti.
Frigyes lenne magyarosan amúgy.
Ha már ilyesmi neveket keresel, akkor pár javaslat (nem mondom, hogy nekem ezek mind tetszenek, de talán vállalhatóbbak): Ferdinánd, Henrik, Bernát, Erik, Gellért, Lénárd
2023. aug. 30. 14:35
13/17 anonim válasza:
Teljes névként nem rossz, viszont a beceneveivel elég sok csúfolásra adnak lehetôséget. A Frédi ugye Frédi és Bénis, a Freddy meg a Rémálom az Elm utcába gyilkosa. A Frici pedig igazából a Frigyes beceneve.
2023. aug. 30. 15:52
14/17 anonim válasza:
Először azt írtam volna, hogy nevetséges. Aztan olvastam a válaszokat, jó, hogy írtad az indokokat, a másik fiad nevét, ahhoz pl. passzol.
2023. aug. 30. 17:26
15/17 anonim válasza:
Az Albert nem idegen, csak ritka. A Frederik kissé magyartalannak hat. 12-es tényleg jókat írt.
2023. aug. 30. 17:29
16/17 anonim válasza:
Mit szólnál az Alfrédhoz? Az illik a vezetéknévhez, illik a nagyobbik fiad nevéhez stílusban is, ki tudják mondani külföldön, és idehaza sem hangzik nagyon furán idegenül, mint a Frederik. A becézése meg ugyanaz lehet, ha becézni szeretnétek, viszont sokkal jobban hangzik becézetlenül és könnyebben ki is mondható a Frederiknél.
2023. aug. 31. 11:26
17/17 anonim válasza:
Kisfiam Márton. Nagyon illik rá, Marci, Tony, Tonci, de simán a Márton a kedvencem. Szerintem nem öreges 🤷♀️🩵
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!