Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért pont a legszegényebb...

Miért pont a legszegényebb megyékben vállalnak sok gyereket a nők? Nem az van, hogy sokan a pénzhiány miatt nem vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés

Borsodban pl. 1.9 a fertilitási ráta, míg Budapesten 1.3-nál kisebb, de 1.4 körül van több dunántúli megyében is.

Északkeleti megyékben sok helyen közelíti az 1.8-at 1.9-et a fertilitási ráta, ez óriási emelkedés a 10 évvel ezelőttihez képest, amikor 1.5 körül volt ott is.

2023. aug. 29. 18:28
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Forrás: [link]
2023. aug. 29. 18:30
 2/23 anonim ***** válasza:
92%
Tényleg nem érted vagy csak nem akarod? Egy normális családban a gyereket vállalják. Vagyis tervezik, kikalkulálják, hogy mit tudnak neki megadni. Egy borsodi hátrányos családban az egyetlen szórakozás a kefélés, nincs semmiféle tervezett gyermekvállalás, egyszerűen szaporodnak és kész. A nők nem ismernek fogamzásgátló módszereket, ráadásul amelyik roma családban nincs sok pulya, ott megszólják a családfőt, hogy nem tud dugni eleget. Az utolsó elem a családi pótlék, vagyis ott elvárják, hogy az állam tartsa el a kölyköket. Ami persze cigire, piára, kokszra, használt béjemvíre megy el.
2023. aug. 29. 18:32
 3/23 anonim ***** válasza:
86%

2-re:

Én se értem, hogy a kérdező troll, aki hergelni akarja az embereket vagy ennyire idióta, hogy nem ismeri a magyar valóságot. Mondjuk vannak, akik úgy bele vannak bu..ulva a telefonjukba, hogy semmit se tudnak a körülöttük levő világról.

2023. aug. 29. 18:37
 4/23 A kérdező kommentje:
A környékemen élő több ismerősöm a pénzhiány miatt nem vállalt gyereket vagy csak 1-et tudtak. Még a gazdagabbaknak sincs 1-2 gyereknél több. Nagyon max 3.
2023. aug. 29. 18:42
 5/23 anonim ***** válasza:
84%
Troll.
2023. aug. 29. 18:44
 6/23 anonim ***** válasza:
79%
Igen, ez trollnak tűnik.
2023. aug. 29. 18:44
 7/23 A kérdező kommentje:

Nem vagyok troll!

Komolyan akivel beszéltem, a pénzhiány miatt mondott le a gyermekvállalásról.

2023. aug. 29. 18:47
 8/23 A kérdező kommentje:

Az ismerettségi körömről beszélek!

A pénzhiányra panaszkodnak.

2023. aug. 29. 18:48
 9/23 anonim ***** válasza:
93%

És?

Olvasgass a témában, ne csak a Wikipédián, amit bárki szerkeszthet.

Millió tudományos cikket találsz arról, hogy pl: hogyan függ össze az iskolázottság és a gyermekvállalási hajlam.

2023. aug. 29. 18:49
 10/23 A kérdező kommentje:
Van olyan ismerősöm, akinek 8 általánosa van. Betanított munkás. Alig van pénzük, pedig szeretnének gyereket.
2023. aug. 29. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!