Normális 2023-ban havi 30 ezer forint gyermektartás?
Röviden kislányunk 5 hónapos korában apuka bedobta a törölközőt.Sokáig egyáltalán nem fizetett semmit majd kiment külföldre és Németországban dolgozott ahonnan rendszeresen elkezdett havi 30 ezer forintot utalni a számlámra a havi kb.600 ezres fizetéséből rendkívül röhejes módon.. ezt a nevetséges 30 ezret ő találta ki,semmilyen közös megegyezés nem volt az összeget illetően.
Felelősséget abszolút nem vállal évente 3-4x jön a gyerekhez annak ellenére hogy már egy városban élünk,és a havi nevetséges 30 ezrén kívül egy zacskó cukorral többet nem támogatja a mára már 5 éves lányát..
Egyébként most itthon kb.250-300 ezret keres,annyit tudok van egy új nője gyerekkel(nem exemé a gyerek)velük él együtt,nyilván a nő gyerekével közös háztartásban a nem is vér szerinti mostohagyerekének havi sokkal több tíz ezer forintot ad be a közösbe,ez rohadt igazságtalan.
Mit tudnék tenni jogilag?
Elöször rendezed a gyerek jogi helyzetét - gyerekelhelyezés -, másodszor kéred a bíróságon a gyerektartás összegének megállapítását, utána pedig letilttatod a fizetéséböl.
A gyerektartás összege egyébként általában egy gyerek esetében a nettó 15-25 %-a közötti összeg.
2-es: elöször is, a gyerekkel együtt élö szülö nagyrészt természetben teljesíti a kötelezettségeit - napi 24 órás elfoglaltság - , a különélö szülö az, aki pénzben.
Másrészt egy 5 hónapos gyerek esetében a pelenka, tápszer, extra mosás rengetegben kerül, a havi 30 ezer Ft simán elmegy rá.
Te mit tettél az ügy érdekében? Kértél gyerekelhelyezést és gyerektartás megállapítását a bíróságon? Ha ő 30 ezret fizetett, neked meg ez jó volt, akkor miért vagy felháborodva? Ezt neked kell intézned, nem neki. Én 90 ezret kapok külföldi fizetésből, de én jártam utána, nem vártam a sült galambot.
A családi pótlékot sem utalják csak úgy, meg kell igényelni. Ilyen a gyerektartás is. Nem csak várni kell, hanem hivatalosan elintézni.
Röhejes összeg a 30ezer a 600ezerhez képest.
De 300ezer fizetésnél is lehetne ennél több.
Bíróságon van ingyenes jogi tanácsadás lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!