Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet jó szülő, aki nem...

Lehet jó szülő, aki nem szereti annyira a gyerekét?

Figyelt kérdés

A szóban forgó kislány már kisiskolás. És ez így kategórikusan kijelentve, hogy nem szeretem, nem teljesen igaz. Vannak jó pillanataink. De elég kevés. És nem azért, mert egy kezelhetetlen ördögfióka. Nagyon jó gyerek, nem hisztis, nem durva, hanem együttműködő, okos, ügyes, kedves. Persze gyerekből van ő is, szóval van, hogy sír valamiért, türelmetlen, vagy butaságot csinál, de teljesen tolerálható.

Én igyekszem jó szülője lenni. Pl. minden este összebújva olvasunk babakora óta, sokat foglalkozom vele otthon, és csinálunk közös elmenős programokat is kettesben, amiken ő a főszereplő, ölelgetem, szeretgetem, dícsérem, nem kiabálok vele, nem bántom szavakkal sem, figyelek az igényeire, és sokszor gondolkodom rajta aktívan, hogy hogy lehetne neki a legjobb. Mégis, amikor hozzámkucorodik, mint egy bújós kiscica, én úgy érzem, csak kötelességből viselkedem szeretetteljesen. Mert jó szülője akarok lenni. De nem érzek átható szeretetet, sőt, néha idegesít is az ölelése, csak ezt nem mutatom ki. De vajon nem érzi-e így is? Nagyon szeretném nem elcseszni a gyerekkorát. A férjem rajong érte, legalább tőle megkapja ezt, ezzel nyugtatom magam. Amúgy – nem meglepő módon – elég apás. De még az anyósom és apósom is jobb szülője lenne, mint én, jobban is szereti őket szerintem a kislányom. Vannak öccsei, velük már nagyon is érzem azt a mindent elsöprő szülői szeretetet. De a lányommal valami félrement. Lehetek enélkül is jó szülő, ha nagyon törekszem rá? És lehet belőle érzelmileg egészséges felnőtt egy ilyen anya mellett?

2023. aug. 23. 12:10
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Nem volt vele szülés utáni depressziód? Az tudja rontani a kötődést. Lehet vele azért nem alakult ki?
2023. aug. 23. 12:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet hogy helyette is fiút akartál esetleg? És nem örültél annyira hogy lány.
2023. aug. 23. 12:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem értem a végére, arra gondoltam, talán ilyen a habitusod, mint anya, esetleg nehezen éled meg az érzelmeid.

De olvasva, hogy bezzeg a fiúgyerekekkel érzed azt, amit szerinted kéne. Na, ez így gáz. Nagyon.

Gyerekként éreztette feléd a környezeted, hogy mivel lány vagy, értéktelen vagy? Fiút akartak helyetted? Vannak testvéreid? Ha igen, milyen neműek? Ott is volt különbségtétel?

2023. aug. 23. 12:23
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem szereted. Engem is idegesít néha az enyém, nincs kedvem ezredjere kimenni vele a jatszóra, játszani vele, stb. Ezek normális dolgok, attól még szereted.
2023. aug. 23. 12:24
 5/7 A kérdező kommentje:

Szerintem nem a nemek miatt van ez így.

Erre én is gondoltam, #4-es, hogy ilyen a szülői szeretet, mindenkit zavar egy kicsit a gyereke. De nem erről van szó. A kicsiket minden porcikámmal imádom, pedig ők aztán tényleg tudnak idegesítőek lenni.

Írhatjátok, hogy ez gáz, szerintem sem jó, de nem tudok többet tenni annál, minthogy igyekszem jól csinálni a dolgokat, és a pozitív érzésekre fókuszálni. Az, hogy szembenéztem a szituval, és kiírtam ezt a kérdést, nekem nagy dolog, mert nem ezzel a gondolattal élem a mindennapjaim, hogy na, én nem szeretem a gyerekem.

2023. aug. 23. 12:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az első gyereken tanulunk. Sajnos ez a realitás. Mire rájövünk milyen cuki is egy örökmozgó kétéves, ő már nagyobb. Minden új kihívás vele jön, minden bénázásunk neki jut.
2023. aug. 23. 13:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Neked egy pszichológus, lehet még is van ott valami amit ha feltudnál dolgozni, vagy kiderülne mi az segítene a kapcsolaton. Sajnos a gyerekek megérzik ezt, és kamaszkorba vissza üt, és ha most nem tudod úgy szeretni, kamaszkorba meg is utálhatod.
2023. aug. 24. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!