Erre tanítjuk/ják a gyerekeinket?
A Dóra a felfedező című mesében hangzik el:
- Sviper ne lopjál!
- Nem igazság!
Neeeem, engem az zavar, hogy azt mondja a róka a ne lopjálra, hogy nem igazság!
Egyébként mi is nézzük, mert szereti a kicsi.
Nem értem, mi a bajod ezzel. A róka negatív szereplő. Ha ő mondja, hogy nem igazság, akkor az nem számít a gyereknek. Ha Dóra mondaná, az már jelentene valamit. Az összes mesében ilyen a negatív hős. Ennyi erővel semmit ne nézzen a gyerek. Se Süsüt, mert ott van a Torzonborz király, aki még tombol is dühében, se magyar népmesét, se Kockásfülű nyulat.
Ne aggódj, a gyerek tudja, kivel kell szimpatizálni, s a jót veszi példának, s elítéli a rosszat. :-)
Az egyik kommentre reagálva.
Teljesen jó a ragozása. Mindkettő megfelelő a magyar nyelv szabályai szerint. Bárhol utána nézhetsz: Jelen idő felszólító mód E/2: -j(ál), -j(él).
a múltkor Dórika a következőkre tanított:
"Jól verd oda a lábad, hogy a szomszéd is hallja".
Hát rohaggyá meg dórika....
A lányom imádja, én semmi kivetni valót nem találok benne.
Mióta nézi, megtanult angolul számolni 10-ig és néhány szót 2,5 éves létére.
Az talán jobb, hogy a 101 kiskutyában min. 3× hangzik el az a szó, hogy hülye, vagy Eperke arra tanítja a gyerekeket, hogy nagyra nőssz a tortától, meg epresen szép a világ! Na én ettől megyek a falnak!
Amúgy a mi gyerekkorunk nagy kedvenc meséjére, a Tom&Jerry-re, is azt mondták a pszichológusok, hogy agrasszeví mese, és nem tesz jót a gyereknek, mert agresszivitást tanul. Hát én éjjel nappal néztem, mégsem vagyok egy agresszív állat!
Szerintem nagyon sok mesében találhatnánk kivetnivalót.
Pl a Piroska és a farkasban a farkas felfallja anagymamát, ez már eleve félelmet kelthet egy kisgyerekben, vagy a már fenn említett 101 kiskutyában a nőci nem éppen állatbarát módon bánik a kiskutyákkal, ráadásul ellopja őket! A mesék gonosz figurái saha nem gyerekbarát módón vannak beállítva, de szerintem nem baj, ha egy gyerek nem csak azt látja, hogy a világban minden szép és jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!