Mennyi idős voltál amikor a gyermeked/gyermekeid születtek? Ha még nincs, akkor hogyan tervezed-amennyiben rajtad múlik?
Mesélnétek, hogy hogy bírtátok lelkileg, fizikailag a babákat, kisgyerekeket ellátni? A velük való feladatok+munka+háztartás összeegyeztetését.
Tudom, hogy az èletkor nem feltétlen mérvadó, de engem érdekel, és ha van kedved kérlek válaszolj :)
Én 31 vagyok, most várom az első babát, lassan félidőben járok. Terveim/terveink szerint, még 37-38 éves korom előtt terveznénk a másodikat, de legalább 3-4 év korkülönbséggel. Aztán persze, alakul, ahogy alakul :) ha esetleg 38 éves koromig nem esnék teherbe, utána már nem biztos, hogy vállalnánk másodikat. Ebben valahogy mindketten egyetértünk a férjemmel.
Mindenképp fiatalon szerettem volna anya lenni.
22évesen minden adott volt, bele is vágtunk. Fél év alatt nem jött össze. Utólag hála isten. 1 hét alatt borult az életünk, rájöttem 5évet éltem egy olyan emberrel, akit nem is ismertem.
Aztán 24 lettem, mire új párom lett. Mire újra felépítettem mindent, megismertük egymást kellőképp, belevágtunk, jött is a fiunk. 26évesen szültem.
Kis korkülönbséget akartunk, hamar újra belevágtunk. De sajnos elvetéltem.
Ismét próbálkoztunk. Így rá 2.5 évre, a 29.születésnapim után pár nappal született a lányunk.
Nekem a lélektani határ a 30 volt. Afelett nem vállaltam volna/nem vállalnék már gyereket.
31 vagyok. Ez a 2.5 év is nekem sok. Mármint az elsőt fizikailag is és lelkileg is jobban viseltem. Mostmár halálbiztos, hogy nem lesz több gyerekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!