Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idős voltál amikor a...

Mennyi idős voltál amikor a gyermeked/gyermekeid születtek? Ha még nincs, akkor hogyan tervezed-amennyiben rajtad múlik?

Figyelt kérdés

Mesélnétek, hogy hogy bírtátok lelkileg, fizikailag a babákat, kisgyerekeket ellátni? A velük való feladatok+munka+háztartás összeegyeztetését.

Tudom, hogy az èletkor nem feltétlen mérvadó, de engem érdekel, és ha van kedved kérlek válaszolj :)

Én 31 vagyok, most várom az első babát, lassan félidőben járok. Terveim/terveink szerint, még 37-38 éves korom előtt terveznénk a másodikat, de legalább 3-4 év korkülönbséggel. Aztán persze, alakul, ahogy alakul :) ha esetleg 38 éves koromig nem esnék teherbe, utána már nem biztos, hogy vállalnánk másodikat. Ebben valahogy mindketten egyetértünk a férjemmel.

2023. aug. 16. 14:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
31%
25 voltam az elsőnél. A várandósságot jól bírtam, bár ki is kímélt, semmilyen tipikus terhes tünet nem kínzott. A felépülést is jól bírtam, hasfájós volt így az első 4hónapot zombi módba töltöttük, fel se fogtam, hogy van egy gyerekem, csak a túlélésre járszottunk. Utána fokozatosan lett könnyebb. Olyan 1-1,5éves volt amikor elkezdtem igazán élvezni is az anyaságot. Most 27vagyok, 28leszek mire megszületik a kistesó. Mivel most pihenésre kb esély sincs így a várandósságot kicsit rosszabbul élem meg, több tünet is kijött ami megviselt. Reményeim vannak, hogy ha megszületik talán jobb alvó lesz, nem lesz hasfájós és kicsit megússzuk ezt a részét. De félek attól, hogy hogy fogom egyszerre menedzselni a gyerekeket, háztartást, magánéletet egyszerre.
2023. aug. 16. 18:48
 12/15 anonim ***** válasza:
24 vagyok, még nincs gyerekem, de pár éven belül már el tudnám képzelni.
2023. aug. 16. 21:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Várandós vagyok az elsővel, 25 éves vagyok és leszek is amikor meg fog születni. Többet nem tervezünk. Most úgy érzem, hogy ez így pont jó.
2023. aug. 16. 21:47
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan aki pontoz annak mi baja van??
2023. aug. 16. 21:56
 15/15 anonim ***** válasza:
49%

Mindenképp fiatalon szerettem volna anya lenni.

22évesen minden adott volt, bele is vágtunk. Fél év alatt nem jött össze. Utólag hála isten. 1 hét alatt borult az életünk, rájöttem 5évet éltem egy olyan emberrel, akit nem is ismertem.

Aztán 24 lettem, mire új párom lett. Mire újra felépítettem mindent, megismertük egymást kellőképp, belevágtunk, jött is a fiunk. 26évesen szültem.

Kis korkülönbséget akartunk, hamar újra belevágtunk. De sajnos elvetéltem.

Ismét próbálkoztunk. Így rá 2.5 évre, a 29.születésnapim után pár nappal született a lányunk.

Nekem a lélektani határ a 30 volt. Afelett nem vállaltam volna/nem vállalnék már gyereket.

31 vagyok. Ez a 2.5 év is nekem sok. Mármint az elsőt fizikailag is és lelkileg is jobban viseltem. Mostmár halálbiztos, hogy nem lesz több gyerekünk.

2023. aug. 16. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!