A fiúk pénisze mikorra éri el a végleges méretet? Hova lehet, egyáltalan kell-e valahová fordulni, ha túl kicsi?
Három fiunk van, a nagy 14 éves és nyáron többen kicsúfolták az úszótáborban, hogy kicsi a nemi szerve, konkrétan lány néven hivták egész nap. 2. nap már nem is ment a táborba ezért. Ezt az apjának mesélte, ő pedig tőlem kért tanácsot, hogy mi a fenét mondhatna neki.
Sajnos én sem tudok erre túl sok okosat mondani. Az apja is megnyugtatta, hogy ez genetika, a kamaszkorral fog majd még nőni stb., de a fiunk is érzi, hogy kevés a meggyőződés a nyugtatgatás mögött. A férjem is elég kis mérettel van megáldva, ahogy mondja, ő is megszenvedte ezt, de a fiunk amúgy is szorongó, magába forduló típus, nem tudom mit kellene tennünk vagy mondanunk.
Mikor megszületett, küldtek minket urológiára és endokrinológiára mikropénisz gyanúval. Ott azt mondták, határértéken van, de mivel végül a hormonvizsgálatok nem mutattak eltérést, nem kapott semmiféle kezelést. Annyit mondtak, hogy majd a pubertás körül javulni fog a helyzet. Azt javasolták, hogy néha nézessünk hormonszinteket és ha gond van vele jelentkezzünk.
A hormonjaival és azok arányaival azóta is minden rendben van a doki szerint, ezt más miatt is vizsgálta endokrinológus.
Nem tudom, mi lenne a jó. Ha csak szimplán genetika (pedig elméletileg nem öröklődik), akkor tényleg nem tehetünk semmit, csak méginkább ráirányítjuk a figyelmét, amit nem kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!