Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nem kötelező oltásokat...

Milyen nem kötelező oltásokat adattál be a babádnak?

Figyelt kérdés
Többen mondják, hogy fölösleges pénzkidobás. 3hónapos fiam eddig a rotavírus ellenit kapta meg pluszba, szeptemberben következne az A és B típusú agyhártyagyulladás elleni,ha jól emlékszem.
2023. aug. 13. 08:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
kulancs ellenit,agyhártyagyulladás ellenit,és bårånyhimlö ellenit (akkor mėg nem volt kötelezö )
2023. aug. 13. 09:40
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Rota, Nimenrix, Bexsero és Encepur Juniort kapott mindkét gyerek
2023. aug. 13. 13:15
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Neisvac+Bexerot. Rotán nagyon gondolkodtunk, de azt szájon át kell, a gyerek meg extrém bukós volt, többet bukott mint nem, féltem, hogy azzal a lendülettel vissza is jön, pedig nem két fillér.

12 hónaposan be is nyaltuk a rotavírust, de szerencsére a gyerek viselte a legjobban. Én egy napra kórházba kerültem infúzióra, ő csak azért jött velem, mert anyatejes volt még, de ő akkor már nem hányt. Úgy alakult, hogy ő volt kórházban velem, nem én vele.

2023. aug. 13. 14:20
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Neisvac, Bexsero, Rota és a kullancsencephalitis ellenit is be akartam adatni, de hiánycikk volt még kora tavasszal. Majd jövőre.
2023. aug. 13. 14:49
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
Rota, Neisvac, Bexsero, bárányhimlő elleni. A rotán gondolkodtunk, végül egy tanulmány győzte meg a férjemet, ami a rotát és az 1-es diabétesz kapcsolatát pedzegette (utóbbiban családilag érintett). A kullancsencephalitis ellenit később tervezzük.
2023. aug. 13. 17:22
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Rota, neisvac, bexsero

Ősszel kapja majd a kullancs ellenit

A régi gyerek orvosunk semmilyen oltást nem javasolt, azt mondta az unokájának se adta volna be.

Az új azt mondta hogy az unokáinak is javasolta mindet, meg is kapták

Az a helyzet hogy meg hallgatja az ember mind két oldalt, és aztán el kell dönteni melyiknek hiszünk jobban

2023. aug. 13. 19:21
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Mindet.

Ismerős gyereke 5 napot volt infúzión rota miatt.

Anyukám szomszédjának meghalt a 2 éves kislánya agyhártyagyulladásban.

Mindegyik ritka és mindenki azt hiszi vele nem történget meg.

Mi nem kockáztattunk.

2023. aug. 13. 19:29
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

8-as, véleményem szerint bölcsen döntöttél. A BCG-t is megfontolnám, ugyanis pl. Szlovákiában ahol ez már nem kötelező oltás, ott elkezdett emelkedni a gyerekkori TBC-sek száma. Egyébként a magyar oltásirend kiemelkedő világszinten, kár hogy csak ez…

Mi mindent beadattunk, amit az orvos megemlített. A oltásikönyvjük tele van már bejegyzésekkel.

2023. aug. 14. 07:27
 19/23 anonim ***** válasza:
Neisvac c
2023. aug. 14. 09:05
 20/23 anonim ***** válasza:
Ahol nem kötelező oltás bcg ott nem is lehet ilyet kérni sem Németországban nem is lehet ilyen oltást kérni gyerekeknek.
2023. aug. 14. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!