Anyukák, akiknek felsővezető/vállalkozó a férje! Hogyan telik egy napotok a gyerekkel?
A férjem felsővezető, de alkalmazott, így a munkaideje fix minimális rugalmassággal. Viszont sokat van velünk és sokat segít is. 15 hónapos a kislányunk, én most megyek vissza részmunkaidőben dolgozni (heti 1-2 nap). Segítségünk nincs (nagyszülők távol, így ritkán) egyelőre mindent megoldunk még ketten, de tervezünk tesót, akkor első ízben a takarításban fogunk fizetett segítséget kérni. Bébiszitter keresés folyamatban van, mert az pl. már körvonalazódik, hogyha jön a tesó, egy egyszerű vizsgálat is komoly szervezést igényel majd, de jól esne csak egy sima mozi is már kettesben a férjemmel így egy év után.
A legjobb barátnőm férje vállalkozó. Egy rakás lóvét összeszed, de látástól mikulásig dolgozik, nem boldogok. Teljesen kimarad a gyerek életéből. Most tervez váltani valami fix helyre inkább.
Egy 3 évesünk van.
Reggel kelek 6körül, elkészítem a reggelit, lefürdök, majd együtt megkávézunk a férjemmel, beszélgetünk.
Háromnegyed 7kor keltem a gyereket, még összebújunk, olvasok neki egy reggeli mesét, majd reggeli, fogmosás öltözés.
Utána viszem bölcsibe, én pedig megyek dolgozni.
16.30ra megyek/megyünk érte, hetente kétszer van utána program, séta, játszótér, játszóház, strand, lovaglás stb. Ilyenkor legkésőbb 7re otthon vagyunk, vacsi, fürdés, összebújós mese(az esti altatás a hét 2 napján apa feladata, akkor ér haza addigra) a napunk átbeszélése, utána alvás, legkésőbb 9kor már alszik, de az esetek 90%-ában már 8.30kor.
Ha nem megyünk sehova, akkor otthon játszunk, valamint hetente jár hozzánk egy hölgy fejleszteni. Akkor is hétkor vacsora.
Takarítónő, bébiszitter van, bár utóbbit nem túl sűrűn vesszük igénybe, csak betegségek lecsengő fázisában. Takarítónő hetente egyszer jön.
Hétköznap nem szoktam főzni, a reggeli általában meleg(bundás kenyér, fagyasztott frissen sütött péksütemény, rántotta, omlett, melegszendvics stb) a vacsora mindig hideg. Hétvégén főzök.
Segíteni nem szokott, vagyis de, mikor teheti időt tölt a gyerkőccel, ez általában heti 2-3 délután/este mikor időben hazaér.
#2. "Segíteni nem szokott, vagyis de, mikor teheti időt tölt a gyerkőccel"
Ez most komoly? Szerinted ez segítség? Ő nem szülő?
3as, igen segítség, mivel olyankor van időm magamra is.
Ismerősi körben van több hasonló pozícióban lévő apa, és látom mennyivel többet igyekszik ő a kicsivel lenni, mint a barátaink.
És tetszik, nem tetszik, még mindig ő hozza haza a pénz nagy részét, amiért rengeteget dolgozik, de mégis siet haza mikor teheti.
Nem azt mondtam, 4-es, hogy nem dolgozik, vagy nem ő hozza haza a pénz oroszlánrészét.
De azt, hogy egy apa a gyermekével időt tölt, nem "segítségnek" hívjuk, hanem szülői szerepnek.
Nálunk heti 2 nap home office van a férjemnek.
10 hónapos a baba.
A megbeszéléseket igyekszik úgy ütemezni, hogy segítsen altatni helyettem (ringatva alvós 10 kilós bébi).
Éjszaka többnyire ő kel fel hozzá. Cserébe ha túlóra van, későn jön haza, hétvégi program van én vagyok a gyerekkel jóval többet, mint kéne.
Azzal a feltétellel vállaltam gyereket, ha ő is kiveszi a részét.
Mondjuk én a gyed mellett egy projektben segítek be egy kollegának, szóval hozok haza extrát a konyhára.
De alig várom, hogy bölcsis legyen a gyerek. Bevallom utálok már itthon lenni. Ha nem lenne a férjem becsavarodtam volna már rég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!