Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan nézki a tartásdíj...

Hogyan nézki a tartásdíj ügyintézése lépésről lépésre? Kell érte fizetni?

Figyelt kérdés

Pár hónapja küzdelmet el a fiaim apját. Azóta nem fizetett semmit és nem is akar. Azzal fenyeget elveszi a gyereket tőlem. Sajnos én csak 4 órában dolgozom a gyerekek miatt így nyáron pont kijöttünk a fizetésemből de akárhányszor felhozom,hogy fizessen csak kiakad, hogy mennyire pénzéhes vagyok es majd a gyerek szólnak neki ha kell valami nekik és majd megveszi. (Persze majd egy 7 és 4 éves gyerek azt fogja mondani hogy most valóban mire van szüksége új cipő, iskola ovi kezdésre dolgok és stb)

Bíróság oldalán olvastam a gyermektartásdíj perről. Ezt kéne elindítanom? Félek attól hogy nem tudom kifizetni ha ez fizetési kötelességgel jár.

2023. aug. 8. 00:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Először a gyermekelhelyezést kell jogi úton tisztázni.
2023. aug. 8. 00:56
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Gyermekelhelyezesi pert kell indítani, amiben kérni kell a tartasdij megállapítását is. A perkoltseget a pervesztes fizeti, tehat ebben az esetben az lesz az, akinek a tartasdijat kell fizetni.

Beadvány minták vannak az interneten is, de akár saját szavaiddal is leirhatod, hogy miért akarod, hogy nálad legyenek elhelyezve a gyerekek. Lényeges, hogy minden szereplő teljes neve és minden személyi adata említve legyen. Tehát teljes név, születési idő, hely,, anyja neve, állandó lakcime.

2023. aug. 8. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!