Dada vagy a nagyszülői, rokoni segítség vált be nálatok jobban a gyerek(ek) körül?
Kislányunk 10 hetes, eddig max. 1-2 órákat volt nélkülem, nélkülünk, akkor is a nagyszülőkkel, dédszülőkkel.
Az ősztől tartok, a férjem is többet fog dolgozni (a pici 2 hónapos koráig nem dolgozott egyáltalán, de most is inkább csak félgőzzel, nyáron így szokta). Félek, hogy mennyire lesznek majd könnyen managelhetők úgy a mindennapok, ezért gondolkoztunk azon, hogy heti pár órára felvennénk egy dadát, aki napközben tudna segíteni a baba körül.
Anyukám pedig erre a feladatkörre lelkesen jelentkezett... Szeretem, imádom, de a mi kapcsolatunk az tipikusan a "két dudás egy csárdában", neki is vannak határozott elképzelései mindenről, nekem is, aztán összeveszünk. Amíg el nem költöztem otthonról, rengeteget veszekedtünk, bár ott a kamaszkor is közrejátszott. Mióta külön élek és heti 1-2x találkozunk, úgy minden jó.
Sőt, általában próbálom úgy szervezni, hogy mi menjünk a babával hozzájuk, mert ha ő jön át, elkezd rendezkedni, pakolni, amitől én rosszul vagyok. Pl. kipakolja a teljesen teli mosogatógépet, mert hogy "egyszerűbb azokat kézzel elmosni". Vagy nekiáll átrendezni a polcokat, mert szerinte az úgy jobb. Apróságok, tudom, de az én házam, ha én két tányér miatt akarom elindítani a mosogatógépet, akkor is elindítom.
De közben az unokájáért rajong, a pici is érte. Már elkényezteti, már amennyire egy ekkora babát lehet. Örülök a kapcsolatuknak, ezért sem tudom, mi lenne a jó döntés.
Egyedül megoldottam 😅
2 gyerekkel (2.5év különbséggel) is
Amikor a kicsivel voltam terhes, arra a párszor 1 órára ment a nagy a mamához, nem szivesen.
Férjem reggel 7tol este 6ig dolgozik. Egy 2,5 évessel és egy 2 hetessel vagyok itthon. Valahogy mégis sikerül menedzselni a dolgokat.
Ha heti 2szer kellene segítség, akkor szerintem a mama legyen. Ha a gyerekre vigyáz úgysem lesz ideje mosogatni és pakolni.
Apukája napközben keveset tud itthon lenni, meg néha esetleg elmennénk kettesben is valamerre. Vagy ha délután itthon lesz a férjem, inkább együtt lennénk már, hármasban.
Ez csak tényleg egy kis szusszanásnyi "me-time" lenne a hétköznapokban nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!