Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akik közalkalmazottké...

Anyukák, akik közalkalmazottként dolgoznak?

Figyelt kérdés

Mennyire "rugalmas" a munkaidő? Ismerősöm mondta, hogy ha egyik nap bent maradsz 2 órával tovább, akkor azt másik nap le lehet csúszni. Ez mennyire valós?

Illetve hogy mennyire nézik rossz szemmel, ha beteg a gyerek, és otthon kell vele maradni?

Összességében mennyire gyerekbarát a munkahelyetek?

2023. aug. 3. 14:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Munkahelyfüggő. Van olyan, amiről írsz (nálunk törzsidőnek hívják, a munkaidő 8-fél5, de 9-15 a törzsidő, amikor mindenképp bent kell lenni, a többivel tudsz játszani, a lényeg a heti 40 óra - és hó végén nem lehetsz mínuszban, az azonnal fegyelmi). De nincs mindenhol így a közszférában, szóval nagyon függ attól, hogy pontosan hol dolgoznál.
2023. aug. 3. 15:05
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Közalkalmazott voltam 3 évig. Nav.

Na. Hát itt pont nem ez volt 😂

8tól fél5ig benn kellett csücsülni az irodába. Ha dolgom volt, szabi... máskülönben kitettek volna.

A gyerek ha beteg volt, apa maradt otthon, mert nekem a 3.alkalom után már fenyegetőztek.

Most eljöttem egy multihoz, ég és föld.

Van egy kártyám, amit ha bejövök lehúzok, legyen az 7 vagy 9 óra, majd ha távozok ismét. Percre számolja. Minden hónapban megvan az időkeret mennyit kell elérnem. Ha ezt teljesítem, a kutyát nem érdekli, hogy mettől meddig ültem ott. Mint ahogy az sem, hogy otthon vagyok a gyerekkel betegség miatt.

Ja és a fizu beli különbségről nem is beszélek.

2023. aug. 3. 15:07
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

A NAV-ban dolgozom. Rugalmas a munkaidő, heti 40 óra. 9-től 15:30-ig van törzsidő, a többit úgy osztom be, ahogy akarom, közben fél óra ebédszünet, amikor bárhova kimehetek. Ezen felül is rugalmasak, ha szükséges törzsidőben is elengednek. Évente 44 nap home office. 5 nap plusz szabadság. Soha senkit nem küldenek el, ha táppénzre megy, vagy ha sorban szül akármennyi gyereket.

(Én a fizetéssel is elégedett vagyok, bár azt nem kérdezted.)

2023. aug. 3. 15:21
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon rossz szemmel nézik. Fél éven belül a másodiknál már szóban figyelmeztetnek, harmadiknál kirúgnak.
2023. aug. 3. 15:34
 5/12 anonim ***** válasza:
71%
Milyen munkakör érdekel pontosan? Mert közalkalmazott egy ápolónő is,de ott nagyon más egy helyzet,mint itt amiket írnak fentebb,ezek álom munkahelyek.:D Nagyon sok ismerősöm illetve én is az itthon lét alatt tanulunk mást. Leírom szívesen én is,ha ez a rész is érdekel,de nem hiszem.
2023. aug. 3. 16:00
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Ez teljesen helyfüggő.

Polgármesteri hivatalban köztisztviselőként dolgoztam, egy másik városban ismerősöm is, kvázi ugyanabban a munkakörben.

Nálunk kártya volt, fél 8-ig le kellett húzni és 4 után lehetett kicsekkolni, délben fél óra ebédszünetre kimenni. Ha valamit intézni kellett engedtek fél nap szabadságot kivenni. Ha sos el kellett szaladni a gyerekért akkor elengedtek, de vagy szabadság vagy táppénzes papír kellett arra a napra. Pénteken fél 2-ig volt a munkaidő.

Ismerősömnek másik városban ugyanebben a munkakörben rugalmas munkaidő van, lehet többet bent lenni és másnap lecsúszni, oda megy munkaidőben ahova szeretne senki sem nézi, szerdán 5-ig dolgoznak de pénteken csak délig, viszont nincs fél nap szabadság, csak egész napokat lehet kivenni, a péntek ugyanolyan egész nap.

Az közös mindkettőben, hogy senkit nem érdekel mennyit vagy táppénzen, van aki helyettesít addig, maximum ő utál meg téged ha állandóan neki kell dolgoznia helyetted is. Home office nincs, ügyiratot adatvédelem miatt nem lehet hazavinni.

Cserébe a fizetés nagyon vacak, versenyszférában 6 órában többet keresek, mint amennyit ott 8 órában kerestem.

Akinek van megfelelő végzettsége ahhoz, hogy ilyen munkakörben dolgozzon az talál a versenyszférában is hasonlóan rugalmas munkahelyet, a takarítónő meg a portás meg hiába dolgozik ugyanott teljesen más, garantáltan rugalmatlanabb szabályok vonatkoznak rá, mint az irodai dolgozókra.

2023. aug. 3. 16:23
 7/12 A kérdező kommentje:

Kormányhivatalról van szó. Egyelőre konkrétabbat nem tudok, rengeteg a betöltetlen állás, azt mondta a hölgy, hogy megpróbálnak a végzettségemnek megfelelőt keresni. Nyilván a fizetés is attól függ, hogy a diplomám szerint helyeznének el, vagy nem.

Csak nekem elég kicsi a gyerek, most múlt 1 éves. Így a 8-16:30-ig nem annyira szimpatikus. Ha lehet csúsztatni, az tök jó lenne. Ezért próbálok kicsit tájékozódni, mert jövő héten kell bemennem beszélgetésre, aztán ne érjenek meglepetések.

2023. aug. 3. 20:33
 8/12 anonim ***** válasza:
90%

Általában azért ezek viszonylag fix munkaidős munkakörök. Nyilván van ahol engedik ezt a csúsztatás dolgot, de nem úgy, hogy te minden nap 7-től 15:30-ig jársz dolgozni, és nem is úgy hogy 1 hétig 12 órázol aztán egy hétig csak napi 4 órát jársz be, hanem inkább úgy, hogyha egyszer neked 15:30-ra orvoshoz kell menned akkor elmehetsz, ha cserébe reggel 7-re bemész aznap.

Egy biztos, hogy úgy számolj, hogy próbaidő alatt azért ezekkel a rugalmas dolgokkal nem igazán illik élni, legalábbis nem rendszeresen, és közszférában 6 hónap a próbaidő.

2023. aug. 3. 20:52
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm szépen. Ezért is próbálok tájékozódni.
2023. aug. 4. 07:35
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

2 es a navosokat amúgyis mindenki utálja. Buntetni csak azt tudnak akit nem kellene-nagyreszt.

Normális ember sztem nem lesz navos amúgysem. Mert ha normális lenne akkor valszeg őt rúgnák ki.

2023. aug. 5. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.