Anyukák, akik közalkalmazottként dolgoznak?
Mennyire "rugalmas" a munkaidő? Ismerősöm mondta, hogy ha egyik nap bent maradsz 2 órával tovább, akkor azt másik nap le lehet csúszni. Ez mennyire valós?
Illetve hogy mennyire nézik rossz szemmel, ha beteg a gyerek, és otthon kell vele maradni?
Összességében mennyire gyerekbarát a munkahelyetek?
Közalkalmazott voltam 3 évig. Nav.
Na. Hát itt pont nem ez volt 😂
8tól fél5ig benn kellett csücsülni az irodába. Ha dolgom volt, szabi... máskülönben kitettek volna.
A gyerek ha beteg volt, apa maradt otthon, mert nekem a 3.alkalom után már fenyegetőztek.
Most eljöttem egy multihoz, ég és föld.
Van egy kártyám, amit ha bejövök lehúzok, legyen az 7 vagy 9 óra, majd ha távozok ismét. Percre számolja. Minden hónapban megvan az időkeret mennyit kell elérnem. Ha ezt teljesítem, a kutyát nem érdekli, hogy mettől meddig ültem ott. Mint ahogy az sem, hogy otthon vagyok a gyerekkel betegség miatt.
Ja és a fizu beli különbségről nem is beszélek.
A NAV-ban dolgozom. Rugalmas a munkaidő, heti 40 óra. 9-től 15:30-ig van törzsidő, a többit úgy osztom be, ahogy akarom, közben fél óra ebédszünet, amikor bárhova kimehetek. Ezen felül is rugalmasak, ha szükséges törzsidőben is elengednek. Évente 44 nap home office. 5 nap plusz szabadság. Soha senkit nem küldenek el, ha táppénzre megy, vagy ha sorban szül akármennyi gyereket.
(Én a fizetéssel is elégedett vagyok, bár azt nem kérdezted.)
Ez teljesen helyfüggő.
Polgármesteri hivatalban köztisztviselőként dolgoztam, egy másik városban ismerősöm is, kvázi ugyanabban a munkakörben.
Nálunk kártya volt, fél 8-ig le kellett húzni és 4 után lehetett kicsekkolni, délben fél óra ebédszünetre kimenni. Ha valamit intézni kellett engedtek fél nap szabadságot kivenni. Ha sos el kellett szaladni a gyerekért akkor elengedtek, de vagy szabadság vagy táppénzes papír kellett arra a napra. Pénteken fél 2-ig volt a munkaidő.
Ismerősömnek másik városban ugyanebben a munkakörben rugalmas munkaidő van, lehet többet bent lenni és másnap lecsúszni, oda megy munkaidőben ahova szeretne senki sem nézi, szerdán 5-ig dolgoznak de pénteken csak délig, viszont nincs fél nap szabadság, csak egész napokat lehet kivenni, a péntek ugyanolyan egész nap.
Az közös mindkettőben, hogy senkit nem érdekel mennyit vagy táppénzen, van aki helyettesít addig, maximum ő utál meg téged ha állandóan neki kell dolgoznia helyetted is. Home office nincs, ügyiratot adatvédelem miatt nem lehet hazavinni.
Cserébe a fizetés nagyon vacak, versenyszférában 6 órában többet keresek, mint amennyit ott 8 órában kerestem.
Akinek van megfelelő végzettsége ahhoz, hogy ilyen munkakörben dolgozzon az talál a versenyszférában is hasonlóan rugalmas munkahelyet, a takarítónő meg a portás meg hiába dolgozik ugyanott teljesen más, garantáltan rugalmatlanabb szabályok vonatkoznak rá, mint az irodai dolgozókra.
Kormányhivatalról van szó. Egyelőre konkrétabbat nem tudok, rengeteg a betöltetlen állás, azt mondta a hölgy, hogy megpróbálnak a végzettségemnek megfelelőt keresni. Nyilván a fizetés is attól függ, hogy a diplomám szerint helyeznének el, vagy nem.
Csak nekem elég kicsi a gyerek, most múlt 1 éves. Így a 8-16:30-ig nem annyira szimpatikus. Ha lehet csúsztatni, az tök jó lenne. Ezért próbálok kicsit tájékozódni, mert jövő héten kell bemennem beszélgetésre, aztán ne érjenek meglepetések.
Általában azért ezek viszonylag fix munkaidős munkakörök. Nyilván van ahol engedik ezt a csúsztatás dolgot, de nem úgy, hogy te minden nap 7-től 15:30-ig jársz dolgozni, és nem is úgy hogy 1 hétig 12 órázol aztán egy hétig csak napi 4 órát jársz be, hanem inkább úgy, hogyha egyszer neked 15:30-ra orvoshoz kell menned akkor elmehetsz, ha cserébe reggel 7-re bemész aznap.
Egy biztos, hogy úgy számolj, hogy próbaidő alatt azért ezekkel a rugalmas dolgokkal nem igazán illik élni, legalábbis nem rendszeresen, és közszférában 6 hónap a próbaidő.
2 es a navosokat amúgyis mindenki utálja. Buntetni csak azt tudnak akit nem kellene-nagyreszt.
Normális ember sztem nem lesz navos amúgysem. Mert ha normális lenne akkor valszeg őt rúgnák ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!