Ha valaki a fogamzásgátló szedése alatt lesz terhes akkor lehet baja a babájának?
Nekem édesanyám 24-25 évvel ezelőtt így lett terhes.
A 24 évem alatt nem tapasztaltam semmiféle mentális vagy fizikai problémát 😅
Max a bőrbetegségem (ekcéma), de ezt elvileg “örököltem”.
Rám kimondottan nem volt.
Másnál fogalmam sincs.
1-es voltam.
Barátnőm kisfia a (2,5 éves) eddig teljesen egészséges.
10 hetes terhes volt mikor kiderült.
Addig szedte a bogyót
(nem a fog gátló volt rossz! Antibiotikumot szedett, és elfelejtette hogy az gyengítheti a gyógyszert)
A fogamzásgátlók ösztrogént és progeszteront (vagyis ezekhez hasonló mesterséges vegyületeket) tartalmaznak kis mennyiségben.
Terhesség alatt a női szervezet gigantikus mennyiségben termeli ezt a két hormont, szóval az hogy valaki mellette szedi inci-finci mennyiségben mesterséges formában is már nem számít semmit.
(lombikosok nagy mennyisegben kapják ugyanezt a 2 hormont, és a lombikos babák is egészségesen születnek)
A fogamzasgatlo pearl-indexe megfelelo hasznalat mellett 0,3. Ez lokuki.
Azaz ha idoben veszed be, nem felejted el, ha volt hanyas-hasmenes, akkor kiegeszito vedekezest alkalmazol, antibiotikumnal szinten, tehat mindent betartasz, ugy szeded, ahogy kell.
Azert lesznek sokan terhesek mellette, mert egyszeruen nem figyelnek. Kimarad 1-2 szem, nem hasznaltak kiegeszito vedekezest, amikor kellett volna, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!