Tényleg ennyire helyén való, hogy egyik szülő a másikat leteremtse?
Én még nem vagyok szülő, így lehet rosszul fogom fel a történteket, amit láttam.
De történtet egy játszó várnál láttam. Adott 2 egy év körüli gyerek. Szépen eljátszottak egymás mellett, "ismerkedtek". Az egyik gyerek a másiknak oda kapott, azt nem láttam hogy mi volt az oka, de sírni kezdett a másik kisgyerek. Erre apuka fennhangon leteremtette az "odacsapó" gyerek anyukáját, hogy miért nem neveli meg a gyerekét? Meg hogy a nőci gyereke leveri az ő gyerekét. A nőci persze bocsánatért esedezett, látszott rajta a megbánás, meg a szégyenkedés. Kicsit meg is sajnáltam a nőcit, hiszen pici gyerekekről volt szó, akik szerintem még nem mindig kezelik helyén a cselekedeteiket és hát meg eshetnek cifraságok, meg hát nem verekedés történt ahogy apuka állította.
Bocsánat hogy hosszúra sikeredett a sztori, de számomra meglepő volt, hogy ennyire torkának esik az egyik szülő a másiknak. Vagy ez így megy manapság? Vagy régen is ez volt?
Nyilván megértem ha szóvá teszik a szülők egymás között, ami történt, de szerintem ezt normálisabb hangnemben is meg lehetett volna oldani.
Nem helyénvaló, ez egy extra bunkó apuka volt.
Esélyes, hogy pont az ilyenek gyereke fog később másokat bántani.
Két évesnél nem is lehet értelmezni a bántást.
Én apuka vagyok, sosem bántották a gyerekeimet, de az enyéim sem másokat.
Valószínűleg apuka egyszer majd összeakad egy ősanyával, akivel kölcsönösen megtépik egymást. :-)))
Egyébként amikor ekkorák voltak, állandóan a közelükben voltam. Talán emiatt sem akart más gyerek semmit sem csinálni velük. Másrészt ha bármi olyan helyzetet láttam volna, amiből rossz esetben nézeteltérés lehet, akkor elvittem volna a gyerekemet vagy átveszem az irányítást, hogy ne legyen köztük konfliktus.
Kettő 1 éves körüli gyerekről van szó és szerintem ők még nem tudják úgy kontrolárni a helyzetet. Ráadásul azt kifelejtettem a sztoriból, hogy az anyuka még előtte mondta is a gyerekének hogy csak helytézni szabad a másikat és hát lehet ez volt a probléma vagyis a nagy verekedés hogy erősebb volt a "helytézés" a kelleténél.
Nyilván majd megtudom én is egyszer, hogy miből áll a szülőség, meg félteni, óvni fogom a gyerekem.
Szóval kb. az történt, hogy odanyúlt a másik gyerekhez, hogy megsimogassa.
Szomorú, hogy ilyen böszmék is nevelnek gyereket, mint ez az apuka. Szerencsére azért ez nagyon ritka, nem is láttam vagy hallottam hasonlót.
Igen egy véletlen esetről volt szó. Nem pedig arról, hogy az egyik gyerek ütötte vágta a másikat.
Sajnos azt veszem észre, hogy egyes szülők túlzásba viszik az ősanya-ősapa szerepet és szó szerint a széltől is óvni akarják a gyereküket. Persze óvják is, de túlzásba nem kell esni. Meg végülis még bocsánatot is kért az anyuka méndkét szülőtől a kellemetlenségért, de az apuka csak tolta neki.
Nálunk múltkor a játszótéren volt hasonló. A fiam akkor lett 1 éves. Bement a homokozóba, és az egyik kislányra rászórt egy marék homokot. Rászóltam, mondtam, hogy ezt nem szabad. Anyuka szeme már ott vérben forgott.
Játszottak tovább, később a fiam megint odaszórt egy marék homokot (kicsi a keze, szóval nem ipari mennyiséget), erre anyuka egyből nekemesett, hogy miért nem lehet megnevelni a gyereket?
Mondtam neki, hogy 1 éves, folyamatban van, nyilván ezért vagyunk itt, hogy megtanulja, mit szabad és mit nem. Elnézést kértem, eljöttünk, de kifelé menet hallottam, hogy folyamatosan panaszkodik a többi anyukának, milyen bunkó vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!