Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire helyén való,...

Tényleg ennyire helyén való, hogy egyik szülő a másikat leteremtse?

Figyelt kérdés

Én még nem vagyok szülő, így lehet rosszul fogom fel a történteket, amit láttam.

De történtet egy játszó várnál láttam. Adott 2 egy év körüli gyerek. Szépen eljátszottak egymás mellett, "ismerkedtek". Az egyik gyerek a másiknak oda kapott, azt nem láttam hogy mi volt az oka, de sírni kezdett a másik kisgyerek. Erre apuka fennhangon leteremtette az "odacsapó" gyerek anyukáját, hogy miért nem neveli meg a gyerekét? Meg hogy a nőci gyereke leveri az ő gyerekét. A nőci persze bocsánatért esedezett, látszott rajta a megbánás, meg a szégyenkedés. Kicsit meg is sajnáltam a nőcit, hiszen pici gyerekekről volt szó, akik szerintem még nem mindig kezelik helyén a cselekedeteiket és hát meg eshetnek cifraságok, meg hát nem verekedés történt ahogy apuka állította.

Bocsánat hogy hosszúra sikeredett a sztori, de számomra meglepő volt, hogy ennyire torkának esik az egyik szülő a másiknak. Vagy ez így megy manapság? Vagy régen is ez volt?

Nyilván megértem ha szóvá teszik a szülők egymás között, ami történt, de szerintem ezt normálisabb hangnemben is meg lehetett volna oldani.

2023. júl. 29. 18:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem helyénvaló, ez egy extra bunkó apuka volt.

Esélyes, hogy pont az ilyenek gyereke fog később másokat bántani.

Két évesnél nem is lehet értelmezni a bántást.

Én apuka vagyok, sosem bántották a gyerekeimet, de az enyéim sem másokat.

Valószínűleg apuka egyszer majd összeakad egy ősanyával, akivel kölcsönösen megtépik egymást. :-)))

Egyébként amikor ekkorák voltak, állandóan a közelükben voltam. Talán emiatt sem akart más gyerek semmit sem csinálni velük. Másrészt ha bármi olyan helyzetet láttam volna, amiből rossz esetben nézeteltérés lehet, akkor elvittem volna a gyerekemet vagy átveszem az irányítást, hogy ne legyen köztük konfliktus.

2023. júl. 29. 18:49
 2/9 A kérdező kommentje:

Kettő 1 éves körüli gyerekről van szó és szerintem ők még nem tudják úgy kontrolárni a helyzetet. Ráadásul azt kifelejtettem a sztoriból, hogy az anyuka még előtte mondta is a gyerekének hogy csak helytézni szabad a másikat és hát lehet ez volt a probléma vagyis a nagy verekedés hogy erősebb volt a "helytézés" a kelleténél.

Nyilván majd megtudom én is egyszer, hogy miből áll a szülőség, meg félteni, óvni fogom a gyerekem.

2023. júl. 29. 19:09
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Bocs, de mi az a "helytézés"??? Ezt a szót nem ismerem.
2023. júl. 29. 19:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Uh bocsi a helyesírási hibáért, most olvastam vissza. Szóval "hej te babát" akartam írni. Mikor az egyik baba meg akarja simogatni a másikat, akkor mondják a szülők hogy "hej te baba". 🙈
2023. júl. 29. 19:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így nem ismertem, felénk nem szokás így mondani, de köszi a választ.
2023. júl. 29. 19:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szóval kb. az történt, hogy odanyúlt a másik gyerekhez, hogy megsimogassa.

Szomorú, hogy ilyen böszmék is nevelnek gyereket, mint ez az apuka. Szerencsére azért ez nagyon ritka, nem is láttam vagy hallottam hasonlót.

2023. júl. 29. 19:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vannak ilyenek, de ettől én is ki vagyok. Nyaralni voltunk Olaszországban, ahol a kislányom ilyen elektromos autóval játszott egy ilyen gyerekeknek kialakított kis pályán, kb olyan mint a dodzsem, véletlenül nekiment az olasz kisfiú autójának és az anyja már egyből jött oda hozzánk magyarázni angolul....mondtam is a lányomnak menjünk innét különben én tépem meg a nőt :D ja és 3 éves gyerekekről beszélünk. Szóval bárhová mész ilyen lesz, de ahogy előttem is írtak ilyen kicsi korban nincs még bántás szándékosan illetve a véletlenek is közrejátszanak. Az ilyeneket el kell engedni :)
2023. júl. 29. 19:57
 8/9 A kérdező kommentje:

Igen egy véletlen esetről volt szó. Nem pedig arról, hogy az egyik gyerek ütötte vágta a másikat.

Sajnos azt veszem észre, hogy egyes szülők túlzásba viszik az ősanya-ősapa szerepet és szó szerint a széltől is óvni akarják a gyereküket. Persze óvják is, de túlzásba nem kell esni. Meg végülis még bocsánatot is kért az anyuka méndkét szülőtől a kellemetlenségért, de az apuka csak tolta neki.

2023. júl. 29. 20:23
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk múltkor a játszótéren volt hasonló. A fiam akkor lett 1 éves. Bement a homokozóba, és az egyik kislányra rászórt egy marék homokot. Rászóltam, mondtam, hogy ezt nem szabad. Anyuka szeme már ott vérben forgott.

Játszottak tovább, később a fiam megint odaszórt egy marék homokot (kicsi a keze, szóval nem ipari mennyiséget), erre anyuka egyből nekemesett, hogy miért nem lehet megnevelni a gyereket?

Mondtam neki, hogy 1 éves, folyamatban van, nyilván ezért vagyunk itt, hogy megtanulja, mit szabad és mit nem. Elnézést kértem, eljöttünk, de kifelé menet hallottam, hogy folyamatosan panaszkodik a többi anyukának, milyen bunkó vagyok.

2023. júl. 30. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!