Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez normális ilyen...

Szerintetek ez normális ilyen kicsi gyerekkel?

Figyelt kérdés
Van egy anyuka 3-4 év körül lehet a gyereke. Már többször is láttam hogy pl pékségben, kisboltban a kisgyerek kezébe adja a pénzt és az mondja el mit kér és fizet. Ott áll ugyan mellette de akkor is. Nem kicsi még ehhez?
2023. júl. 25. 04:56
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
93%

Fejlettebb országokban 4 évesen iskolaelőkészítő van, csak mondom.

Meg is lehet nézni a különbséget. Lehet te még 4 évesen szoptatnád, mert nem tudsz leválni, de ott veled van baj, nem a környezettel.

2023. júl. 25. 11:33
 22/28 anonim ***** válasza:
75%
De még mindig nem mondtad el, mi nem tetszik ebben. Mivel anyu mellette áll, elszaladni nem fog vele, el nem lopják tőle, ilyet remélhetőleg nem akkor csinálnak, amikor kilométeres sorok állnak a teszkóban, 3-4 évesen már meg nem eszi, koszos? Vagy fujj, felnőtt dolog?
2023. júl. 25. 11:37
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak egy kis játék, olyan, mint hogy hadd nyomja meg a gombot a mosógépen, vagy ő hadd jelezzen a buszon stb.
2023. júl. 25. 11:55
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem kicsi. Anyuka teljesen jól csinálja.
2023. júl. 25. 12:24
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém 3, pl a busz jegyet mindig Ő veszi. Köszön, elmondja hova, milyen jegyet kér, oda adja pénzt, meg köszöni a jegyet. Boltban is szokott ő kérni. Persze végig ott vagyok, nem egyedül van.

Nekem fontos hogy meg tanulja ezt.

A buszon vagy a boltban sokszor vannak felnőttek is akik nem köszönnek, nem köszönik meg a dolgokat.

2023. júl. 25. 13:37
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Ebben semmi rossz nincs, neki ez egyrészt játék, másrészt egyáltalán nem baj, ha megtanul ilyen helyzetben kommunikálni már ennyi idősen. Miért ne lehetne a pénzt a kezébe adni? Nem csecsemő már, nem fogja lenyelni, vagy az orrába dugni.
2023. júl. 26. 00:05
 27/28 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne normális?

Az szerinted jobb, ha valaki még 30 évesen sem ismeri a pénzt? 🤷🤦

2023. júl. 27. 14:18
 28/28 anonim ***** válasza:

Az én 13 és 9 éves lányaim már simán elmennék egyedül vásárolni a boltba.

Sőt van hogy az én bankkártyámat adom oda nekik, simán tudják hogy kell vele fizetni.

Kb 6-7 éves koruktól önállóságra vannak nevelve. Nekem ne lógjon egyik se a fenekembem még 18 évesen is.

Szóval szerintem teljesen rendben van, hogy az anyuka az életre tanítja a gyereket.

2023. júl. 27. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!