Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan győzzük meg a kislány...

Hogyan győzzük meg a kislány anyját, hogy a gyerek érdekét nézze és ne a sajat keserűségét, sértettségét?

Figyelt kérdés

A párom lánya szeptemberben kezdi az elsőt és ugyanabba a csoportba (egyéni tanrend) rakták mint a fiamat. Ezzel részünkről nem is lenne gond, a tanárok is örültek neki, mert ők ketten legalább már ismerik és elfogadják egymást. A kislány anyja viszont kiakadt mikor megtudta és most minden követ megmozgat, hogy másik csoportba kerüljenek át. Ezzel csak az a baj, hogy a másik csoportban nála rosszabb képességű gyerekek vannak azaz nem motiválni fogják hanem rosszabb esetben visszahúzni a kislányt.

Nem tudom, hogy mit tehetnénk, mit mondhatnánk, hogy meggondolja magát.

2023. júl. 21. 09:17
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

8-as! Igen, ezen már túl vagyunk pár körben, de attól félek lesz még néhány nekifutás és nem tudom, ez miért jó neki vagy mi ezzel a célja, mert indokot nem tud mondan.

9-es. Komolyan nem értem miért lenne jobban otthon az anyjánál mint nálunk. 1 éves korában váltak el, 4 éves koráig az apja nevelte azóta meg ez a váltott hetes megoldás van. 3 éve együtt is élünk, szóval szerintem neki 2 otthona van.

10-es! Mire gondolsz? Mit hogy hozott össze? Nem csak az apák viselhetik rosszul, ha sérült gyerekük születik, ez miért az ő hibája lenne?

2023. júl. 21. 11:30
 12/18 anonim ***** válasza:
82%
Szóval közös felügyelettel nevelik, így két otthona van. Még szerencses is a helyzet főleg a tanulásban. Apukanak kéne elbeszélgetnie az exével,hogy felnőttként viselkedjen plane hogy egy nagy mozaik család vagytok.
2023. júl. 21. 12:20
 13/18 anonim ***** válasza:
36%
Nálunk semmilyen pedagógiai intézményben nem javasolják a testverek/feltestverek/mostohatestverek azonos csoportba vagy osztályba keruleset. Elkerülhetetlen az összehasonlítás es nagyon rossz helyzetben kerülhet mindkét gyerek.
2023. júl. 21. 12:30
 14/18 anonim ***** válasza:
69%
Várjunk, most te azt akarod mondani, hogy a leendő elsős kerül egy olyan csoportba fog kerülni, ahol van minimum egy negyedikes?????
2023. júl. 21. 12:33
 15/18 A kérdező kommentje:

Igen. Most úgy lesz, hogy lesz egy negyedikes (a fiam), két harmadikos, egy másodikos és két elsős (az egyik a kislány).

Ezt mondjuk ne úgy képzeljétek el, hogy ugyanazt tanulják mint a normál iskolában. Náluk az a cél, hogy aki képes rá az megtanuljon írni, olvasni és számolni. Náluk az elsős és a negyedikes tudása között azért nem minden esetben van olyan nagy különbség, sőt néha sajnos az elsős és a nyolcadikos tudása között se.

2023. júl. 21. 13:35
 16/18 anonim ***** válasza:
40%
Ah, értem. Nem szeretném ha egy osztályba kerülnének a gyerekeink így sem. Nem azért, mert új nő, vagy valami, hanem azért, mert akaratlanul is össze fogják hasonlítgatni a két gyereket.
2023. júl. 21. 14:06
 17/18 babyboom567 ***** válasza:
51%
Hagyjátok a kislányt,hogy külön társaságot találjon/keressen, akkor is ha egymi suli.Ha most beilleszkedik a "tesója" mellé, és ő jövőre elmegy, nagyon nagy csalódás lesz.
2023. júl. 21. 16:09
 18/18 anonim ***** válasza:
26%
babyboom, te magadtól vagy ilyen hülye vagy segít valaki?
2023. júl. 21. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!