Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szomszédom rendszeresen...

Szomszédom rendszeresen veszélyezteti a kisbabáját. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Tarsasházban lakunk és már többszöri alkalommal tapasztalom, hogy a szomszédom magára hagyja a pár hónapos babáját.

Tegnap pl a társasház előtti autóparkolóban hagyta a babakocsit, benne az alvó babával. Az anyuka pedig a ház mögötti udvaron beszélgetett a szomszédasszonnyal. A baba egy idő után felébredt és sírni kezdett. Az anyuka észre sem vette, mivel egyáltalán nem látott rá a gyerekre. Az egyik szomszéd ment ki és szólt az anyukának, hogy jöjjön màr, mert ordít a gyereke.

Kb 1 hónapja szintén a ház előtti parkolóban hagyta a babakocsit, babástól együtt. Az anyuka felszaladt valamiért a lakásba, közben hazaérkezett az egyik szomszéd és behajtott volna az autójával a parkolóba, de nem tudott, mert a placc közepén állt a babakocsi.

Egy harmadik eset, amikor a lakásban hagyták fent magára a 2 hónapos babát és elmentek autóval valahová.

Számomra ezek nagyon megdöbbentő esetek, mivel én is anya vagyok, felfogni nem bírom, hogy lehet valaki ennyire felelőtlen.

Szóltam a védőnőnek, aki annyival elintézett, hogy ne is mondjam neki ezeket, mert még hallgatni is rossz.

Én csak kérdezem, hogy mit tehetnék még ezen kívül a gyermek érdekében?

Komolyan aggódok érte.

2023. júl. 12. 14:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

4: már honnan tudnák ki hívta ki őket? Eleve a nevedet sem kell bemondani amikor tárcsázod a segélyhívót, tudom, mert van egy részeges szomszédom aki rendszeresen a lépcsőházban randalírozik ordenáré módon és többször kellett rendőrt hívnom már miatta. Sosem kontaktáltak engem, nem szembesítettek a szomszédommal, nem csöngettek be hozzám.

Nyugodtan hívd ki a rendőrt kérdező ha biztosan egyedül van a baba, mondd meg a diszpécsernek a kapukódot és ott fogják várni a szülőket az ajtóban, neked ki sem kell dugnod az orrodat a lakásodból. Inkább ez, mint hogy mondjuk 4 évesen is otthonhagyják egyedül és kiessen az ablakon vagy valami.

2023. júl. 12. 22:00
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, amúgy milyen nő? Az nem opció, hogy először vele beszélj? Az biztos, hogy valamit lépni kell, ez nagyon durva így…
2023. júl. 12. 22:09
 13/16 anonim ***** válasza:
92%

Amúgy én pont letojnám, hogy megtudja, hogy én vagyok, legalább tudná, hogy figyelik.

Meg amúgysem akarnék túl jóban lenni egy ilyen agyhalottal, nem bírom az ilyen hülyéket.

2023. júl. 12. 22:10
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem akinek már ilyenre fel kell hívni a figyelmét, hogy hahó, ne hagyd már ott a gyereked, az nem fog ebből érteni, hogy szépen elmagyarázzák neki.

Nem fog neki leesni, hogy húú basszus, de hülye vagyok!

Inkább a rendőrség, mert ott meg fog ijedni, és már csak azért is oda fog figyelni, mert félni fog a hatóságoktól.

2023. júl. 12. 22:13
 15/16 anonim ***** válasza:
92%

Mikor legközelebb a parkolóban hagyja a picit, te szépen fogod és magadhoz veszed. Csak annyi ideig míg a hülye picsa megijed. Felhívod a rendőröket hogy elhagyott csecsemőt találtál, az anyja meg majd kimagyarázza magát ahogy akarja. Te pedig elmondod hogy magára hagyva találtad a kocsik között. Na jó ez így elég filmszerű, drasztikus lépés, jól gondold át megléped e, nehogy megjárd te is.

Amúgy a védőnő hozzáállásáról is ennyit, és ezért kapja a diplomáját. Ha pedig baj van ő mossa kezeit.

2023. júl. 13. 05:19
 16/16 anonim ***** válasza:
Nos van valami fejlemény?
2023. júl. 26. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!