Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha könyörögnöm...

Mit csináljak ha könyörögnöm kell a gyt miatt mert a kinti állam nem vonja le tőle? És a kinti csp-t sem intézi ami járt eddig?

Figyelt kérdés

2023. júl. 6. 22:02
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, nem vagyok szakértô, de ezesetben nem ugorhatnátok ahhoz a pontoz, hogy “az állam megelôlegezi, aztán majd behajtják rajta"? Te megkapjád a pénzt, aztán legyen az állam gondja, hogyan hajtja be.
2023. júl. 7. 03:18
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Neked van jövedelmed? Német ügyvéd esetleg? Vagy hazajössz, a magyar állam megelőlegezi, aztán lemeccseli a németekkel.
2023. júl. 7. 03:52
 13/27 A kérdező kommentje:
Nekem nem előlegezi meg a magyar állam. Azthiszem csak azoknak előlegezi meg, akik 40 ezerből élnek/fő/hó, lehet külföld is probléma. Már kétszer lefutottam ezt a kört, nincs jogosultságom erre. Ha Németo megelőlegezné az jó lenne, de azt sem tudom szerintem apai adatok pl munkahely lakhely igazolások nélkül intézni.
2023. júl. 7. 06:44
 14/27 anonim ***** válasza:
92%

Nem lakhelyét kell igazolni hanem hogy dolgozik a Familikassa felé ez hivatal felelös a kindergeld a Német családi potlék ügyben ,ha nem küldi be a munkáltatoi igazolást akkor nincs kindergeld.

Párod nem dolgozik ezek szerint a tavalyi cégénél.

Gyt meg ezért nem tudják vonni mert nincs munkája . Mert amikor dolgozni kezd akkor ki kell tölteni egy személyi adatlapot ahol ilyenekre is rákérdeznek.

2023. júl. 7. 06:51
 15/27 A kérdező kommentje:

Tőlem kérik azt hogy hol adózik mivel én igénylem. Amit vagy én vagx ő megküld nekik. Ha munkanelkul is lenne az adója ott lenne. Nem a munkaviszony számit hanem lakhely és adózás.

A gyt-t csak a németek nem vonják a magyar levonná, meg ráverné a tartozásokat.

2023. júl. 7. 07:56
 16/27 A kérdező kommentje:
A csp itthon se úgy megy hogy csak munkaviszonnyal járna. Magyar állampolgár a gyerek es jár az a tizenpárezer ha dolgozik az apja ha nem.
2023. júl. 7. 07:59
 17/27 anonim ***** válasza:

Németországban meg úgy megy hogy az egyik szülönek kell dolgoznia akkor kap kindergeldet.

Ja és én kint élek Németországban nekem is évente kell beadni egy munkáltatoit ha nem adom be nincs vagy ha munkanélkulit kapok akkor is jár de arról is kell igazolás méghozzá az Arbeits Agenturtol .

2023. júl. 7. 17:55
 18/27 anonim ***** válasza:
De akkor te ezek szerint Magyarországon élsz a gyerekkel, tehát jár a magyar családi pótlék.
2023. júl. 7. 19:48
 19/27 A kérdező kommentje:
Magyar családit kapok és a német különbözetet. De évente kérik az apa lakhelyét adózását.
2023. júl. 7. 19:54
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Tehát fel akarnád jelenteni a német államot, mert nem vonják a gyerektartást a feketén dolgozó exedtől, de azért a német családit azt küldjék akkor is, ha egyikőtök sem fizet ott adót.
2023. júl. 7. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!