Mit csináljak ha könyörögnöm kell a gyt miatt mert a kinti állam nem vonja le tőle? És a kinti csp-t sem intézi ami járt eddig?
Nem lakhelyét kell igazolni hanem hogy dolgozik a Familikassa felé ez hivatal felelös a kindergeld a Német családi potlék ügyben ,ha nem küldi be a munkáltatoi igazolást akkor nincs kindergeld.
Párod nem dolgozik ezek szerint a tavalyi cégénél.
Gyt meg ezért nem tudják vonni mert nincs munkája . Mert amikor dolgozni kezd akkor ki kell tölteni egy személyi adatlapot ahol ilyenekre is rákérdeznek.
Tőlem kérik azt hogy hol adózik mivel én igénylem. Amit vagy én vagx ő megküld nekik. Ha munkanelkul is lenne az adója ott lenne. Nem a munkaviszony számit hanem lakhely és adózás.
A gyt-t csak a németek nem vonják a magyar levonná, meg ráverné a tartozásokat.
Németországban meg úgy megy hogy az egyik szülönek kell dolgoznia akkor kap kindergeldet.
Ja és én kint élek Németországban nekem is évente kell beadni egy munkáltatoit ha nem adom be nincs vagy ha munkanélkulit kapok akkor is jár de arról is kell igazolás méghozzá az Arbeits Agenturtol .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!