Hogyan tanultok nyáron a gyerekekkel?
Minden nap egy kicsit, vagy csak bizonyos napokon?
Én próbálok úgy időzíteni, hogy minden nap legyen valami, de a fejlesztéses napokon azért kevesebbet gyakorlunk.
Csak kíváncsi vagyok, hogy kinek mi vált be.
Megerdemli a szabadsagot
A tanulas mellett versenyeken kellett helyt allnia,nem is egyen,nem is ketton...nyari szunetben szusszanjon egy jo nagyot.
10
Bocsánat, nem akartam senkit kiakasztani!
Mi kaptunk munkafüzeteket és írásgyakorlókat is a nyárra. SNI-sek. Nekik, ha már akár csak 1 hét is kimarad, akkor látványos a visszaesés. 2. és 3. osztályosok voltak, egy csoportba járnak, egyéni tanrendesek.
Én sem magoltatom őket, inkább játékos formában pl. kiteszek írott és nyomtatott betűket és kérem hogy keressenek mondjuk c betűt, aki a legtöbbet találja, az kap egy csokit, vagy a matekot színezős feladattal, pl színezz ki annyi virágot, amennyi az összeadás eredménye, így gyakoroljuk a rajzolást, a matekot és a színeket is, sőt azt is, hogy melyik a virág. Az olvasást rövid mondatokkal gyakoroljuk, kiírtam nekik a meséikből és ha elolvassák a mondatot és kitalalják, hogy melyik mese, akkor elolvasom nekik vagy megnézzük. A logopédiát minden nap gyakoroljuk 20 percet.
Nem kínozni akarom őket, csak szeretném, ha a lehetőségekhez mérten a lehető legjobban boldogulnának az életben.
Ötödikbe megy a fiam, június 13-án (utána már nem tanultak) kipakoltuk a táskáját és feltettük a szekrénye tetejére. Majd augusztus 31-én levesszük. Annyi, hogy heti egyszer eljár angolra, de az neki szórakozás, nagyon jó belőle, szereti is.
A ti esetetek speciális, de nem sni-s gyereknek nem kell nyáron tanulnia. Pihenjen, szórakozzon, nyaraljon, tanulhat eleget év közben. A hetedikest sem ültetném le tanulni, nem tragédia persze, de nincs is rá szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!