Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tanultok nyáron a...

Hogyan tanultok nyáron a gyerekekkel?

Figyelt kérdés

Minden nap egy kicsit, vagy csak bizonyos napokon?

Én próbálok úgy időzíteni, hogy minden nap legyen valami, de a fejlesztéses napokon azért kevesebbet gyakorlunk.

Csak kíváncsi vagyok, hogy kinek mi vált be.

2023. júl. 3. 10:30
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

Megerdemli a szabadsagot

A tanulas mellett versenyeken kellett helyt allnia,nem is egyen,nem is ketton...nyari szunetben szusszanjon egy jo nagyot.

10

2023. júl. 3. 11:51
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
9 eves. Mi sem tanulunk, aug utolso heteben atnezzuk a matekot. Olvasni kell majd a kotelezot.
2023. júl. 3. 11:56
 13/43 A kérdező kommentje:

Bocsánat, nem akartam senkit kiakasztani!

Mi kaptunk munkafüzeteket és írásgyakorlókat is a nyárra. SNI-sek. Nekik, ha már akár csak 1 hét is kimarad, akkor látványos a visszaesés. 2. és 3. osztályosok voltak, egy csoportba járnak, egyéni tanrendesek.

Én sem magoltatom őket, inkább játékos formában pl. kiteszek írott és nyomtatott betűket és kérem hogy keressenek mondjuk c betűt, aki a legtöbbet találja, az kap egy csokit, vagy a matekot színezős feladattal, pl színezz ki annyi virágot, amennyi az összeadás eredménye, így gyakoroljuk a rajzolást, a matekot és a színeket is, sőt azt is, hogy melyik a virág. Az olvasást rövid mondatokkal gyakoroljuk, kiírtam nekik a meséikből és ha elolvassák a mondatot és kitalalják, hogy melyik mese, akkor elolvasom nekik vagy megnézzük. A logopédiát minden nap gyakoroljuk 20 percet.

Nem kínozni akarom őket, csak szeretném, ha a lehetőségekhez mérten a lehető legjobban boldogulnának az életben.

2023. júl. 3. 11:57
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
A ti esetetek elég speciális, de akkor eleve úgy tedd fel a kérdést, hogy hasonló helyzetben lévő szülőkkel cserélnél tapasztalatot. És akkor fogsz is hasznos válaszokat kapni.
2023. júl. 3. 12:08
 15/43 anonim ***** válasza:
100%
Ezt akartam irni en is mint a 14... azert mas a helyzetetek mint a nem SNI-s gyerekeknek
2023. júl. 3. 12:13
 16/43 A kérdező kommentje:
Én mondjuk a naggyal is tanulok, ő normál suliba jár, most volt 7-es. Készülünk a kiszemelt gimibe. Eddig nem gondoltam volna, hogy napi 1-2 óra akkora tragédia.
2023. júl. 3. 12:16
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
És a hetedikes gyereked boldogan leül veled a nyári szünetben napi 1-2 órát tanulni? Ennyi idős az enyém is, valahogy nehezen tudom elképzelni.
2023. júl. 3. 12:25
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

Ötödikbe megy a fiam, június 13-án (utána már nem tanultak) kipakoltuk a táskáját és feltettük a szekrénye tetejére. Majd augusztus 31-én levesszük. Annyi, hogy heti egyszer eljár angolra, de az neki szórakozás, nagyon jó belőle, szereti is.

A ti esetetek speciális, de nem sni-s gyereknek nem kell nyáron tanulnia. Pihenjen, szórakozzon, nyaraljon, tanulhat eleget év közben. A hetedikest sem ültetném le tanulni, nem tragédia persze, de nincs is rá szükség.

2023. júl. 3. 12:33
 19/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem tragedia , hogy tanulsz vele...te tanulsz,mas nem tanul a szunetben ez van
2023. júl. 3. 12:34
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Napi 1-2 óra nagyon sok. Heti 1-2 óra ami még belefér. Max ha nagyon nagy hátránya van valamiből akkor esetleg 2 nap 2 óra de ez a nagyon nagyon max ami egy nyári szünetben belefér.
2023. júl. 3. 13:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!