Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A külön élő apa elviheti a...

A külön élő apa elviheti a gyereket láthatás alatt orvoshoz, ha sem a gyerek sem az anya nem ért ezzel egyet?

Figyelt kérdés

Testvérem 15 éves lányáról van szó és nőgyógyászhoz kellene mennie, amit sem ő sem az anyja nem akar, mondván nincs semmi problémája, csak még nem állt be rendesen a ciklusa. 11 éves kora óta menstruál, most meg nagyjaból 3 hónapja semmi.

Ilyen esetben milyen lehetősegei vannak az apának? Gondolom, ha a gyerek vagy az anyja megtagadják, akkor az orvos sem fogja megvizsgálni vagy ilyenkor érdemes lenne a gyamhivatalnál rákérdezni?

2023. júl. 1. 10:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A terhességi teszt megcsinálásához viszont pisi kellene azt meg csak wc-be hajlandó és azonnal húzza is le... Ha laborhoz kell vizelet, akkor katéterrel szoktak tőle venni, mert pohárkába nem pisil. A következő ilyen majd augusztus végén lesz. Az még nagyon messze van.
2023. júl. 1. 12:58
 12/20 anonim ***** válasza:
20%

500 forint egy dob9z hcg teszt. Belepisiltetitek egy műanyag pohárba, és 5 percen belül mindenkiderül.

Ebben a kategóriában naponta 6x derül ki elvileg épelméjű, többnyire felnőtt emberekről, hogy nem tudják, hogyan lesz a gyerek. Az unokahúgod 15 és értelmi fogyatékos. Ha gyanakodtok, tesztejetek.

2023. júl. 1. 13:01
 13/20 anonim ***** válasza:
61%
Akkor holnap labor és vérteszt hcg-re.
2023. júl. 1. 13:02
 14/20 anonim ***** válasza:
89%
A wcbe tegyetek egy tálat vagy valamit, és állj ott mellette, ne húzza le. Egyszerűbb, mint elrángatni egy dokihoz, és majd 2en lefogni, vagy nem is értem hogy gondoltad ezt a nőgyógyászati vizsgálatot, ha ő nem akarja.
2023. júl. 1. 13:07
 15/20 anonim ***** válasza:
25%

"Akkor holnap labor és vérteszt hcg-re."

Azért ez nem ilyen egyszerű. A gyereknek az anyja a godnviseloje, ő jogosult orvosi vizsgálatot kérni. A különélő szülőnek nincs joga hozzá, ő csak életveszélyes helyzetben viheti a gyereket orvoshoz.

2023. júl. 1. 13:10
 16/20 anonim ***** válasza:
52%

Én a kulcsszó miatt gondoltam, hogy terhességre gondolnak, mivel ott áll.

2023. júl. 1. 13:26
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Elviheti, persze, a lány meg megtagadhatja az orvosi vizsgálatot.

Engem is vittek 16 évesen hasonló okból, megmondtam az orvosnak, hogy engem nem vizsgál meg, főleg, mivel szűz voltam még.

Nem is akart, cserébe behívta nev. anyámat és felvilágosította, hogy teljesen normális a menzeszem, és az is, ha néha néha kimarad.

2023. júl. 1. 16:10
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Leengeded a WC tartályból a vizet, szólsz, hogy elromlott, pisiljen nyugodtan, majd elintézitek. Belepisil a WC-be, bemész utána, elvégzed a tesztet. Kérdés, mivel lesztek előrébb, mert ha nem terhes, nem para, ha terhes, akkor sem lehet abortuszt kényszeríteni. Bár ha olyan gyógyszereket szed, nem ártana.
2023. júl. 1. 16:12
 19/20 anonim ***** válasza:
41%
Lehet, hogy jobb lenne civil szervezeteknél érdeklődni. A Hintalovon alapítvány pl.kifejzetten gyerekjogokkal foglalkozik. Ők valószínűleg pontos felvilágosítást tudnak adni a lehetőségeidről.
2023. júl. 1. 19:14
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan terhességi teszt, amire rá kell pisilni, csak oda kell tartani a sugárhoz.

Ha ezt engedi, esetleg így meg lehet nézmi

2023. júl. 2. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!