Más is járt hasonlóan "viccesen" balszerencsésen a névválasztással kapcsolatban?
2!
Szerencsére sokan nem tudják itt, miből idéztél (én igen) XD XD 😆 🤣 😆 🤣
Én nem jártam így; viszont
én úgy csináltam volna;hogy hozzámondtam volna mindig a vezetéknevet. pl Kis Lora, Kovács Lora, stb.
*pl nálunk 4. es osztályban 4 Péter volt, ebből egyiknek volt saját beceneve; mert neki az apja is Péter, a többi háromnak vagy mindig elé mondtuk a vezetéknevét, vagy, most jut eszembe, hogy mégegy Péternek volt egy vezetéknevéből adódó beceneve is. De én pl úgy őt sosem hívtam; én mindig Vezetéknév+Peti t mondtam.
Két Ricsi is volt az alsós osztályunkban, ott is mindig hozzátettük, hogy milyen.
5-8. os osztályunkban 2 Bence volt, ott is először mindig hozzátettük; aztán 7.-8. osztály környékén az egyik Bencének lett mégegy másik beceneve.
9-12. es osztályunkban egyszerre volt 4 Niki és 3 Viki. :):) Egyik Niki amikor 9.-ben kérték a tanárok, hogy csináljunk névtáblákat, ő pl angolon Kini-t rakott ki. Csak az egyik Niki volt németes, a másik 3 angolosak voltak. ( Nálunk egy nyelv volt középsuliban; mondta az egyik tanár, hogy régen volt olyan, hogy két nyelv volt, de az, úgy vették észre, hogy arra vezetett; hogy egyik nyelvet se tudták rendesen a diákok; és akkor ezért eldöntötték, hogy akkor mindenki egy nyelvet tanuljon;de akkor arra nagyon rágyúrunk.) És akkor volt a két Viki alapból , már 9.-ben, és a 3. Viki 11.-ben csatlakozott hozzánk. Ja és Szandiból is kettő volt, és mind a kettőnek ugyanolyan betűvel kezdődött a vezetékneve. :):):)Szal alapból vetetéknevekkel szólítottuk meg őket, ha kellett; de amúgy meg egyértelműen ránéztünk arra az Iki-re akit meg akartunk szólítani, ott voltunk mellette/ szemben vele; és akkor tudta, hogy neki szólunk. :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!