Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülès előtt vagyok, ès...

Szülès előtt vagyok, ès nagyon egyedül èrzem magam?

Figyelt kérdés

Egyre több ember vesz körbe, viszont a párommal nagyon megcsappant a kommunikáció a sok teendő meg a másokra figyelès miatt(anyuka, haver/munkahelyi kolléga aki züllik ès a párom figyel rá).Teljesen úgy èrzem mintha egyedül lennèk ebben az egèszben ès mintha a párom nem is nagyon lenne,termèszetesen elmondtam neki ès próbált megnyugtatni hogy ő itt van ès szeret minket, de úgy èrzem hogy mintha èn mint szemèly már nem is lèteznèk .Egyèbkènt a párom mindenben segít mostanában már szinte semmit nem enged csinálni itthon sem, próbál terheket levenni rólam.De bennem mègis az van hogy nem vagyok elèg fontos , nem tölt velem elèg időt, mert rettegek attól hogyha megszületik a baba (akit már nagyon várok) nem tudunk kettesben lenni többet,ès hogy mindenkinek most kell a figyelme amikor már lehet csak pár napunk van kettesben hátra.Közben úgy èrzem hogy önző is vagyok mert kicsit azt szeretném hogy csak rám figyeljen. Bocsánat hogy hosszú lett meg nem is igazán kèrdès csak ki kellett írnom magamból.Köszönöm ha elolvastad.

38+3/27\L

2023. jún. 29. 05:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
6%

"csak úgy èreztem jobb ha kijön,mert az ilyen jellegű problèmáimra mindenki csak legyint,akivel esetleg beszèlnèk róla"

Le is írta. Nincs is több kérdésem. Sajnálom, kérdező.

2023. jún. 29. 06:20
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ez van talán a 37. héten volt a mélypont.

Valahol tudom, hogy a férjem nem bír többet és jár neki az én idő (tegnap majdnem karambolozott, annyira szét van esve). De a másik irányból meg HOGY KÉPZELI, HOGY NINCS VELEM???

Mármint ez nálunk mindig is probléma volt, hogy neki teljesen más a családi mintája. Ő azért marad velem aránylag sokat, mert én igénylem, de ez őt frusztrálja hosszú távon, mert ő nem akar filmet nézni vagy tespedni a kanapén. Én meg nem bírok már 1-2 km-t se sétálni jelenleg.

Nem tudom melyik a jobb, mikor itt van és ezen látványosan szenved vagy mikor nincs itt.

2023. jún. 29. 06:25
 13/25 A kérdező kommentje:
12-es nálunk nem lenne probléma a film nèzès stb ,nyilván szívesebben mozdulna ki de neki ez is megfelelő lenne , mert egyik kedvenc kikapcs neki.Szerintem nálunk velem van a "baj".Vagy nyilván senkivel csak máskèpp látom a dolgokat mint egyèbkènt. Neked ès párodnak is kitartást.Minden jóra fordul mindannyiunknak🙂
2023. jún. 29. 06:33
 14/25 anonim ***** válasza:
95%

Akkor ezt mondd el neki, hogy szülésig erre meg erre van szükséged tőle. Szülés után meg minden úgyis borul és egy percet nem tudtok minőségien együtt tölteni. Sajnállak, mert én is ilyen voltam, akinek “lyukas a szeretet-tankja”, az átlagnál jóval több figyelmet igényel, viszont ez az első pár évben kivitelezhetetlen baba mellett. Most 3 éves a lányunk és mostanra értünk el egy olyan pontra, hogy többet tudunk egymásra figyelni. A kapcsolatunk pedig iszonyú mélypontokat élt meg közben. Erre is fel kell készülj. Nem a rózsaszín ködös időszak jön, hanem az eddig két emberes szövetségeteknek meg kell tanulni hárman lenni, úgy hogy a gyereketek igényeit maximálisan figyelembe veszitek, hogy ne járjon úgy mint te, hogy “lyukas marad a szeretettankja”.

És igen, lehet hogy ehhez kell külső segítség. De ebben az időszakban a legnehezebb megoldani…

2023. jún. 29. 06:40
 15/25 anonim ***** válasza:
65%
Aki itt egy kis megborulás miatt azonnal kergetne terápiába és szidja a hormonok játékát okolókat, az tutira valami pszichológus es klienseket vadászik. Be ne dőlj. Ez apróság, hormonok játéka, tényleg, amit nem szabad alábecsülni. Most terápiába menni nettó pénzkidobás lenne. Az ember ebben az időszakában jóval erzékenyebb, mint amúgy, és mindenfélén kiborul, es úgy érzi, senki nem empatizál vele. Tudod, miért nem? Pont mert most irracionális vagy, nem olyan, mint máskor. Az eszeddel ezt te is tudod, le is írod. Majd ma hazajön a párod melóból és csak veled foglalkozik. Olyan meg nincs, hogy "nem enged" csinálni dolgokat, felnőtt nő vagy, ha valamit csinálni akarsz, megcsinálod, nem kell az engedélye. Csináld meg, amit ma hazaérés után csinálna, gondolom, házimunka, és akkor semmi mással nen fog foglalkozni, csak veled. Szülés után ez fokozódik, hihetetlen gondolataim voltak utána és nagyon fura hangulataim, így utólag olyan rá visszagondolni, mintha nem is én lettem volna. Nekem kb 3 hónap kellett helyrerázódni. Ez nem egy könnyű időszak és nem is rózsaszín felhő. De elmúlik. Kitartást.
2023. jún. 29. 06:50
 16/25 anonim ***** válasza:
78%

Ezek a hormonok miatt vannak..

Én most erzem ezt szülés után..(7hét) Igazából ez nehéz idöszak szép de nagyonsz@r is,ilyen téren.

Majd helyreállnak a hormoknok és jobb lesz..én pl mindenen is sírtam csak úgy..

A kettesben levésnek vége :)olyan ritka alkalmak egyike lesz..:)

De te már sosem leszel egyedül :)♡

2023. jún. 29. 07:02
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Én még csak a 18.hétben járok viszont én is igénylem hogy folyamatosan velem legyen ami kb úgy is van mivel ő sem dolgozik 3 hónapja munkahelyi baleset miatt,annyira hozzászoktam hogy egésznap együtt vagyunk,hogy pár napja kiakadtam azon amikor már 3.nap ment a haverjaival talàlkozni 1,5-2 órára,amit visszagondolva meg is bántam. Nàlunk is van olyan hogy pl jön az anyukája és itt van 1-2 napot akkor én is úgy érzem hogy kevesebb figyelem jut rám,de én ezt betudom a hormonoknak,ő is tudja. Mert egyébként nagyon is kimutatja hogy szeret,de néha annyira félek attól hogy nem vagyok neki fontos hogy el is hiszem magamnak és ez nagyon szörnyű ..
2023. jún. 29. 08:23
 18/25 anonim ***** válasza:
73%

Az a helyzet, hogy most a hormonok, a várható változás, a kiszámíthatatlanság és az idegen élethelyzet miatt jobban kapaszkodnál a férjedbe. Valószínűleg nem hanyagol el, csak másokkal is foglalkozik. Szüksége van neki is arra, hogy ne csak meleltted üljön és téged hallgasson, különben nem lesz érzelmi tartaléka támogatni téged a szülés környékén.

Én azt tanácsolnám neked, hogy próbálj meg eltávolodni a sérelmeidtől és nézd magad kívülről. A másik, hogy próbáld elengedni az elképzelt jövőt, egy baba a legtöbb esetben átírja majd és kevésbé lesz keserű csalódás megélni a valódi babával a való életet. A baba, az etetés, az öltöztetés, a férjeddel való közös idő pint úgy lesz jó, ahogy alakul majd. Ami messze lesz a korábban kitalált verziótól.

2023. jún. 29. 08:48
 19/25 anonim ***** válasza:
79%

Ez nem hormonok játéka, de nem is igényel terápiát.

Egyszerűen szorongsz az ismeretlen miatt, félsz hogy kihagytok egy utolsó lehetőséget. Ez szimpla logika. Nem kell mindent a hormonokra fogni a nőknél, aminek az érzelmekhez van köze...A férfiaknak is vannak aggodalmaik. Sokszor pont ez okoz gondot, hogy ők meg gyorsan mindennel elfoglalják magukat hogy segítsenek vagy eltereljék a zavaró gondolataikat, pedig a nőnek csak annyi kéne hogy jelen legyenek a figyelmükkel 100%-ban.

Az én férjem is nagyon elfoglalt típus, folyton jön-megy, többször látom a hátat mint az elejét.

Tudom hogy szeret, de néha nekem is több minőségi időre lenne szükségem. Nekem mondjuk terhesség alatt nagyon jó volt, szülés előtti héten mégis rámjött ez az utolsó időnk kettesben para. Ami egyébként nem volt alaptalan, mert egy nehéz időszak a legeleje párkapcsolati szempontból. Nem nagyon tudtunk utána kommunikálni, fáradtak voltunk, stresszesek, de idővel azért javul és helyreáll minden.

2023. jún. 29. 08:52
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Azt is tartsd szem előtt, hogy a férjednek is vannak félelmei, érzései, gondjai és könnyen lehet, hogy szeretne egyedül lenni, de miattad nem vonul el fél napra gondolkodni azon, hogy az ő életét, napi ritmusát hogyan változtatja majd meg a baba. Neki is kell támogatás, csak te nem érsz rá észrevenni. Ezt nem bántásként mondom, kétszer csináltam végig és a férjem elmondta, mitől fél, mi mindenről mond le a baba miatt, miattam és mennyire zavarja, hogy nem tudja megjósolni előre, mi hogyan lesz. Az ő magán ideje, biztonságérzete is ugrik majd, plusz jött a feszültség, hogy a munkáját se lehet félvállról venni ezután, mert a baba nem éhezhet. Így már nem elég indok a bozonytalanra váltani, ha nem jó a közösség vagy szemét a főnök, de amúgy jól fizet.
2023. jún. 29. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!