Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért feltételezik, hogy a...

Miért feltételezik, hogy a CSOK-osok csak a pénz miatt szülnek?

Figyelt kérdés

A férjemmel mindig is 3 gyereket szerettünk volna, lett volna CSOK nélkül is, de így, hogy volt erre lehetőségünk, ez biztosan pár évvel előrébb hozta, hogy anyagi biztonságban vállalhassunk gyereket saját házban. 7 éve voltunk együtt, amikor eldöntöttük, hogy akkor felvesszük a CSOK-ot, veszünk egy házat és végre babázhatunk. Szeretjük egymást a férjemmel, jó a házasságunk, imádjuk a gyerekeinket.

Ennek ellenére rendszeresen találkozom az előítéletekkel, hogy biztos a pénzért házasodtunk/vállaltunk több gyereket, mint igazából szerettünk volna, néhányan úgy beszélnek a CSOK-osokról, mint valami csatornapatkányokról, akik szaporodnak, ha kell, ha nem. Én nem ismerek egyetlen CSOK-ost sem, akiből kinézném, hogy emiatt vállalt volna gyereket. Nem is értem, hogy lehet ilyet gondolni. Ugyan miért érné meg bárkinek házasodni, gyereket szülni/nevelni, hogy aztán legyen egy közös háza a férjével, akivel csak a pénzért házasodott össze, nem is akar vele lenni, vele családot alapítani. Arról nem beszélve, hogy válás esetén ez egy hatalmas anyagi teher, pont hogy nagyon komolyan kell gondolni, hogy biztosan ezt akarjátok - e. Érdekelne CSOK-okos és CSOK ellenesek véleménye is, mert őszintén nem értem. Nem hiszem, hogy tényleg sok ember van, aki csak a pénzért csinálja. Válni meg válnak nem CSOK-os emberek is. Vagy csak én futok bele ezekbe az emberekbe? De tényleg olyan sok van a környezetemben, hogy már el sem merem mondani, hogy 3 gyereket akarunk, mert jön a szemforgatás, hogy áhá, itt vannak a CSOK-osok, így már mindent értek.

2023. jún. 27. 14:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
84%
Amúgy érdekes, hogy régen természetes volt, hogy (szinte) mindenkinek lesz gyereke. Most meg, sokan azt gondolják tuti, hogy ha nincs csok/babaváró, akkor nem szülnènek ennyien. Nem értem komolyan. Az, hogy sokan felveszik, mert különben nem tudnànak lakást venni, nem jelenti azt, hogy nem akartak amúgy is gyereket. Hanem azt jelenti, hogy úgy felmentek az árak , hogy másképp nem megy. Csak sok a rosszindulatú ember. Sokan tájékozatlanok és nem is akarnak tájékozódni. Azt hiszik, hogy aki felvette a babavárót, ahhoz hozzávàgtak ingyen 10 misit...nyilván egy kamatmentes hitel nagy segítség. Meg jönnek ezzel a hitelre gyerek szarsággal....ki tud manapság hitel nélkül lakást venni?? Mi pl a lakáshitelünket törlesztenènk belőle.
2023. jún. 28. 08:08
 22/27 anonim ***** válasza:
90%

Utolsó teljesen egyetértek, annyira sok megkeseredett és rosszindulatú ember van, ezen az oldalon lehet csak igazán látni..

Minden rossz amit a másik csinál.., biztos azért akar gyereket ,mert felveszi a csokot.., jujj de úgy míért akar bárki is ha van hitele..., mégis hogy gondolja,hogy úgy szül többet is,hogy annak a gyereknek nem vesz házat kocsit es nem 1millió mimnimum a bevétel..meg mégis mit képzel ha ezt csinalja ha nem azt, vagy mit gondol..ú másképp látja a dolgokat az már boszorkanyság..meg dögöljön a szomszéd tehene is..

Ezt a sok energiát nem erre pazarolnák,hanem,hogy a saját életük rendben legyen 100% boldogabb lenne a társadalom

2023. jún. 28. 08:14
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk egy gyerekünk van, tavaly vettünk családi házat. És rögtön jöttek a kérdések, hogy na, hány gyerekre írtatok alá, hogy ilyen házat tudtatok venni???

Mit lehet erre mondani? Egyébként volt egy lakásunk már, amit eladtunk, így sok hitel nem kellett a házhoz az az egyik, a másik hogy 2 gyerekre írtunk alá azért mert még egyet alapból szerettünk volna a meglévő mellé. Ezért is kellett nagyobb ház. De most ezt kezdjem magyarázni mindenkinek aki ezzel jön? Rosszindulat és irigység...

2023. jún. 28. 08:27
 24/27 A kérdező kommentje:
Nekem még egy kedvenc reakcióm, amikor kérdezi egy barátom, hogy mi újság? Mondom, hogy jön a gyerek foga, alig aludtam éjjel 3x1 órát. Erre mondja, hogy ha kellett a pénz, akkor mostmár ne nyávogjak, kutya kötelességem tűrni és szülni a többit. Ha kaptam támogatást, akkor nekem hirtelen már nem is lehet nehéz gyereket nevelni? És nem azért vállalom a többi gyereket, mert szeretném és izgatott vagyok, hogy születik még egy kisbabánk, hanem csak szeretném teljesíteni a kvótámat, és már átkozom a napot, hogy felvettem a támogatást? Nem mintha az a 10+15 millió valaha is érintette volna a bankszámlámat, az rögtön a kivitelezőnek ment. Nekem ettől nem lett több készpénzem, csak kertes házam babaszobákkal (amit nem elsősorban magamnak akartam megvenni) és nyilván nagyobb vagyonom, de azt a hétköznapokban nem érzem meg.
2023. jún. 28. 10:33
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem barát úgy dobnám ki mint macskát sz**ni..mar bocsánat de ne engedj meg mindent
2023. jún. 28. 11:05
 26/27 A kérdező kommentje:
Kezdem egyre jobban én is ezt érezni. Régen jól megvoltunk, amíg nem volt téma a gyereknevelés. De amióta gyerekem van, azóta mindig próbál "együtt érezni", hogy milyen nyomor és szenvedés a gyereknevelés. Neki az (3 gyereke van), de én élvezem és idegesít a pesszimista hozzáállása. Ő férfi, én nő, de nem hiszem, hogy ennek lényegesnek kéne lennie, a férjem is hasonlóan gondolkodik, mint én.
2023. jún. 28. 12:56
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Én nem reklámozom miből lett a házunk. Csak a babaváró van benne és az egy gyerekes csok, az is többnyire csak az illetékmentesség miatt.

Az emberek irigyek, tehetetlenek, kiégtek, nyilván zavarja őket az, hogy nem tudnak egyről a kettőre jutni, míg máshoz simán hozzávágnak milliókat, csak mert ő gyereket akar. Valahol megértem és mégsem. Anno, amikor a lakásunkat vettük, még 10+10 millió volt a 3 gyerekes csok. Az eladóinknak már megvolt a három gyereke, devizás volt a lakás, szinte semmijük nem maradt belőle. Nulla önerővel megtudtak venni egy újépítésű családi házat 6 éve, mégcsak különösebben jó munkájuk sem volt. Mi mérnök párosként nem tehettük meg, hogy ugyanarra a környékre költözzünk idén, pláne nem újépítésű házba. Ha felvettük volna a három gyerekes csokot, akkor igen. Mi nem szeretnénk 3 gyereket, így elengedtük, valahol mégsem tartom fairnek, ugyanakkor nem is sajnálom tőlük. Szóval nem tudom, kettős érzés ez, mindenesetre én amondó vagyok, kapargasson mindenki a saját háza táján... biztosan van mit. :)

Néha a babavárósokat is kategorizálják, mondván "így könnyű". Jahh... az. Én nem veszem magamra. Mellesleg nálunk ez amolyan poén szinten megy, mert konkrétan nincs a baráti társaságunkban olyan, akinek semmi ilyesmije sincs. :D Ellenben előre senki nem írt alá semmit. Merésznek érzem azt, aki megteszi.

2023. jún. 28. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!