Miért feltételezik, hogy a CSOK-osok csak a pénz miatt szülnek?
A férjemmel mindig is 3 gyereket szerettünk volna, lett volna CSOK nélkül is, de így, hogy volt erre lehetőségünk, ez biztosan pár évvel előrébb hozta, hogy anyagi biztonságban vállalhassunk gyereket saját házban. 7 éve voltunk együtt, amikor eldöntöttük, hogy akkor felvesszük a CSOK-ot, veszünk egy házat és végre babázhatunk. Szeretjük egymást a férjemmel, jó a házasságunk, imádjuk a gyerekeinket.
Ennek ellenére rendszeresen találkozom az előítéletekkel, hogy biztos a pénzért házasodtunk/vállaltunk több gyereket, mint igazából szerettünk volna, néhányan úgy beszélnek a CSOK-osokról, mint valami csatornapatkányokról, akik szaporodnak, ha kell, ha nem. Én nem ismerek egyetlen CSOK-ost sem, akiből kinézném, hogy emiatt vállalt volna gyereket. Nem is értem, hogy lehet ilyet gondolni. Ugyan miért érné meg bárkinek házasodni, gyereket szülni/nevelni, hogy aztán legyen egy közös háza a férjével, akivel csak a pénzért házasodott össze, nem is akar vele lenni, vele családot alapítani. Arról nem beszélve, hogy válás esetén ez egy hatalmas anyagi teher, pont hogy nagyon komolyan kell gondolni, hogy biztosan ezt akarjátok - e. Érdekelne CSOK-okos és CSOK ellenesek véleménye is, mert őszintén nem értem. Nem hiszem, hogy tényleg sok ember van, aki csak a pénzért csinálja. Válni meg válnak nem CSOK-os emberek is. Vagy csak én futok bele ezekbe az emberekbe? De tényleg olyan sok van a környezetemben, hogy már el sem merem mondani, hogy 3 gyereket akarunk, mert jön a szemforgatás, hogy áhá, itt vannak a CSOK-osok, így már mindent értek.
Mert ők még nem szültek, nem vállaltak gyereket és fngjuk sincs arról, hogy valójában mennyibe kerül egy gyereket felnevelni!
Aki csak a CSOK miatt vállal gyereket, az meg egy idióta.
Mert muszáj a másikba belekötniük hogy a szánalmas xar életüket egy kicsit feldobják.
En is futottam már bele ebbe a sztereotípiába.
Pedig a fel sem vettük a CSOK-ot.
Ha említem a 3 gyereket már is megy a mantra.
Aztán azért odaszúrok hogy igen. Gondoltuk a saját házunk mellé kellene mégegy, ezért csináltunk másodszorra ikreket hogy gyorsan letudjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!