Kullancs csípés után oltás?
Figyelt kérdés
Az orvos tudta hogy volt kullancs csípés de nem mondta hogy nem kaphatja meg az oltást. W héttel a csípés után kapta meg. Most azt olvastam nem lehetett volna. Bajt okozhatott ezzel?2023. jún. 16. 19:43
1/4 A kérdező kommentje:
2 héttel a csípés után
2023. jún. 16. 19:43
3/4 anonim válasza:
Szerintem inkább arról van szó, hogy kifejezetten a csípés miatt nem kell oltani. Mert akkor már nem segít (kivéve,ha 1 oltást kapott több mint egy hete, és kullancsa van, na akkor sürgősen ajánlott előrehozni a másodikat).
Az lehet, hogy problémás ha folyó encephalitis fertőzés közben oltanak, de szerintem azt már tudnád. Bár nem néztem meg a lappangási időt, ha hosszabb, akkor merülhet föl, hogy probléma.
4/4 anonim válasza:
Igen, a virus okozta kullancs encephalitis ,agyvelo,agyhartyagyull.sulyosabb lefolyasu lesz, ha elkapta es raooltanak. De azt olvastam hogy a kullancs allomany 0,05%a fertozott ezzel csak. A lyme viszont minden 10 kullancsban benne van :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!