Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A dackorszak torvenyszeruen...

A dackorszak torvenyszeruen bekovetkezik?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van itt olyan akinek a gyerkőce nem dackorszakos még? Nalunk vannak hisztik de nem hosszúak meg nem sokat ellenkezik. pl még soha nem volt nyilvános földön fetrengésben részünk ami pedig elmondások alapján elég gyakran megtörténik másoknál. Barátnőim néha hajmeresztő dolgokat sztoriznak meg olvasok is időnként olyanokat amik elég ijesztőek. Illetve van a gyerekemnek egy nagyon jo barátja, szeretem is de nemreg teljes fordulatot vett és olyan kis undok lett (bocsánat a kifejezésért de jobb szót nem találok rá) pl a semmiből fellöki tobbszor az enyém meg ráüt amit előtte soha nem csinált. Ha anyukája rászól (mindig rászól) elképesztő üvöltést morgást rendez eltorzult arccal. Es ha valamit el akar erni addig csinalja mig nem tortenik ugy ahogy O akarja. Azert gondolom hogy dackorszakos mert ismerem baba kora óta egy tünemény volt. Azt is hallottam már hogy akinél később kezdodik a dac annal tovabb tart. Egyre inkabb felek hogy az en gyerekem is odaer Es ilyen szinten kifordul magabol. Torvenyszeru hogy ilyen heves dackorszak minden gyereknel beut? Akinek tobb gyereke van ott mik a tapasztalatok? 3 eves

2023. jún. 10. 14:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
34%

Dehogyis! Minden gyerek más természetű. Nekem a 2,5 évesem épp a dackorszakban van, de hálistennek semmi földönfetrengés nincs.

Sok múlik azon is, hogy mit lát maga körül. Ha a kis pajtásai verekednek, akkor persze hogy eltanulja..

2023. jún. 10. 14:51
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem tanulta el az en gyerekem sot, a baratjanak mindig mondja hogy nem szabad csunya dolog (tolunk is ezt hallja). A kis baratja is egyke es oriasi szeretetben nevelik semmi agresszio. Szerintem egyertelmuen dacos pont ezert felek mi lesz ha nalunk is teljesen megvaltozik minden.
2023. jún. 10. 14:57
 3/15 anonim ***** válasza:
78%
Szia, az én kisfiam is hároméves, nem érzékelem, hogy dacosabb lenne, mint volt; az tény, hogy feszegeti a határokat, teszteli, hogy meddig mehet el, de csak elviselhető mértékben. Semmi hajmeresztő. Persze tudtam, hogy lesz egy ilyen fázis, lehet, hogy azért nem érzem különösebben problémásnak, mert tudom, hogy a fejlődés természetes része, és így is kezelem (ha csak lehet, kompromisszumkész vagyok).
2023. jún. 10. 14:57
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Normális fejlődés része, úgyhogy nem jó teljesen "megúszni". Ezen a szakaszon át kell esni.

De nem törvényszerű, hogy mindenkinél durva legyen.

Viszont semmi köze a neveléshez.

Habitus, idegrendszeri érettség...

Auti gyermekemnél 15 hónaposan kezdődött és brutális volt. Egészen 6 éves koráig tartott, azóta meg szinte szünet nélkül "kamszodik".

Neurotipikus gyerekemnél később kezdődött, 3 felett és még tart 4,5 évesen, de nagyon jól kezelhető.

2023. jún. 10. 15:06
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam most 4,5 éves a dackorszak még mindig tart. De sosem volt boltban fentregés, de az is igaz, hogy a dackorszak legmélyebb bugyraiban nélküle oldottuk meg a bevásárlást. Egyszer 3 évesen viszont kivittem a boltból, mert úgy éreztem, hogy itt a következő a földön fetrengés lesz, megfogtam kivittem. Szerencsére a férjem is ott volt, így ő befejezte a vásárlást. Azóta mindig elmondom mi a feltétele annak, hogy velem jöhessen. Nagyjából tartja magát hozzá, de azért feszegeti a határokat a mai napig. Viccel amúgy nálunk viszonylag jól el lehet ütni a kezdődő hisztit. Az más kérdés, hogy nekem sincs mindig idegrendszerem valami vicces felé terelni a szituációt.
2023. jún. 10. 15:15
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Két gyerekünk van. A fiamnál nem ismertük a dackorszakot, volt persze hiszti, de abszolút nem vészes (11 éves, a kiskamaszkor egyébként szerintem rosszabb). A lányunk lassan 3 éves, na ő aztán tud hisztizni, fetrengeni, csapkodni, ami csak velejár a dackorszakkal, az megvan. A két gyerek teljesen más, pedig ugyanazok nevelik őket. Semmi köze a dackorszaknak ahhoz, hogy mit lát maga körül, a gyerekek természetén múlik az egész.
2023. jún. 10. 15:22
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok múlik a gyerek alkatán, a habituson, de érdemes kis trükköket bevetni. Pl. hogy két ruhát mutatsz neki, hogy melyiket akarja felvenni. Vagy unokatesónál tipikus volt, hogy miután döntött, 4-5 másodperc múlva megváltoztatta. Szóval ha a lekváros kenyeret választotta, akkor ne kezdd el kenni, mert pár másodperc és lehet, hogy mégis a májkrémes kell neki, kis várakozással elkerülhető a kellemetlenség. Ettől persze nem lesz könnyű, csak könnyebb.
2023. jún. 10. 15:23
 8/15 A kérdező kommentje:
Megnyugtatoak a valaszok lehet egy finomabb verzioval atveszeljuk. A kis baratja nagyon makacs egyebkent rettento kitarto gyerek szerintem az eletben meg sokra viszi kesobb. En is mindenfele modon konyorogtem mar neki hajthatatlan. Az enyemnek is kell de negyedannyi ido alatt ramhagyja. Ha igy nezzuk termeszetben biztos kulonboznek 🤞 az tuti hogy nem neveles kerdese latom hogy neveli. A kis barat agressziojaval mit lehetne kezdeni? Ugy sajnalom a gyerekemet mert ok nelkul kap hiaba pattanunk anyukak itthon meg emlegeti. Persze mindig mondom neki hogy nem volt szep tole hallottad anyukaja is raszolt majd megvaltozik stb. Nem tudom mit mondhatnek tobbet. Ezek nem nagy utesek vagy lokesek persze de latom hogy a lelkenek nem jo.
2023. jún. 10. 16:19
 9/15 anonim ***** válasza:
47%
Egyik gyerekemnél sem volt
2023. jún. 10. 16:24
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Az első fiamnál elég durva volt, a másodiknál nagyon minimális.
2023. jún. 10. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!