Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Autizmust ki lehet mutatni...

Bogica0616 kérdése:

Autizmust ki lehet mutatni tesztel magzati korban? Vagy akár az esélyét?

Figyelt kérdés
2023. jún. 6. 08:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%

#9, ez így még mindig nem igaz teljesen. 25 éve nem is küldtek be ennyi gyereket kivizsgálásra mint most. Így hát a nagy számok törvénye alapján nyilván sokkal több most a diagnosztizált autista. Aztán persze a másik oldala, hogy miért van ennyi autista?! A rengeteg digitális inger, a környezeti hatások.

Szóval visszakanyarodva a kérdéshez ha valaki hajlamos rá, nem feltétlen lesz az. És ez már morális problémát is felvet, hogy egy vizsgálat ha kiszűrné, hogy a gyerek hajlamos rá, akkor lehet egy egészséges magzatot elvetet, aki esetleg soha nem lett volna az. Ráadásul az autizmus olyan széles spektrumon mozog, hogy sok esetben nem is lóg ki a társadalomból aki benne van, és terhes életét él, akkor mégis abortálták volna,mert a teszt kimutatja?!

2023. jún. 6. 22:03
 12/15 A kérdező kommentje:
Pedig nagyon sajnálatos, hogy nincs rá teszt. Én diszlexia és diszgráfia vagyok olyan későn fedezték fel, hogy már nem igen lehetett fejleszteni. Folyamatos küzdelem az életem emiatt. Igen, ha lenne teszt az autizmusra elvégezném. Egyből fejlesztésekre vinném a babát, mert akkor könnyebb lenne az élete. A digitális autizmusról már hallottam, ne keverjük az igazival. Arrol a szülök tehetnek, hogy naponta tv a legnagyobb barátja a babáknak.
2023. jún. 8. 10:43
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Jó, ha csak a fejlesztések időben való elkezdése miatt aggódsz, akkor ma már sokkal pontosabb diagnosztika létezik. Ha neadjisten autista lenne a gyereked, 3 éves korában már tudnátok, de még az is lehet, hogy előbb (súlyosságtól függően). Így időben kaphatna fejlesztést.
2023. jún. 8. 10:52
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű a képlet, elviszed iskola előtt felmérétni, pénzért mindent megcsinalnak. Ehhez nem kell magzati diagnosztika.
2023. jún. 8. 13:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerencsére nem
2023. jún. 10. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!