Szerintetek mennyire gáz a Zsuzsa név egy kislánynak?
36 éve divatos név volt a Zsuzsanna. Rajtam kívül még 2 lányt hívtak így a faluban a korosztályomban.
Én szeretem a nevemet.
Úgy, hogy Zsuzsa, nekem túl kemény.
Olyan hatása/hangzása van; mintha valakire olyan nagyon keményen, ridegen, ellenszenvvel, szigorral a hangodban szólnál hozzá, akár rá is ordítanál. Vagy ő szólna hozzád ilyen hideg-rideg stílusban; mert ő lenne ilyen. Szóval vagy, mintha te parancsolgatnál neki olyan gonosz, rideg szigorral, vagy ő neked. Nagyon rossz.
Mintha te leugatnád valamiért, mint egy szegény cselédet, ami/aki valami apróságot (most direkt apróságot írtam, hogy érződjön a kontraszt/elkülönülés, tehát mintha a leugatás mértéke nem lenne egyensúlyban az elkövetett tettel/elhibázott dologgal) elszúrt, és így ráripakodnál; vagy ő lenne egy ilyen beállítódású, habitusú, mentalitású főnök. (Nem ismerek ilyet; maga a Zsuzsa névnek a hangzása ilyen.)
Zsuzsanna/Zsuzsánna formában adnám; tehát Ne vágd már le pont a kecses, finom, nőies végét ennek a névnek. Én rossz néven venném a szüleimtől. Mert a Zsuzsanna névben még lehet szépséget találni, a sima Zsuzsában meg már nem.
És Zsanának/Zsannának becézném, max Zsuzsi.
Remélem, mindent jól írtam; bocsi mindenkinek ha nem. ♥
Bárhogy nézzük az ember gyerekkora az egyik legrővidebb életperiodusa. Lehet gáznak tattani de idővel aktualizálódik.
Ellentétben pl. az Eperével vagy a többi ilyen ke/ka végződésű nevek.
Kivéve:Monika, Veronika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!