Ki miért akar idegenül hangzó, különös nevet adni a gyermekének?
Nem azokra gondolok, melyek manapság annyira divatosak, hanem, melyekről sokszor még azt is nehéz eldönteni, fiú vagy lánynév, név-e egyáltalán, vagy külföldi (elsősorban angol nyelvterületről) magyar fonetikus átírással, vagy egyáltalán nem is név, csak egy angol szó...
Azokat a szülőket szeretném megérteni, akik a különlegesség iránti vágyukban adnak mindenféle lehetetlen nevet a gyermeküknek.
Ma már inkább arra kapjuk fel a fejünket, ha Margitnak neveznek el egy kislányt. Az a különleges. Jó értelemben.
A Filliszre is felkapjuk, de inkább rökönnyel.
Igen, mindenki olyan nevet ad, amilyet akar, ha az anyakönyvezhető. De én megérteni szeretném azokat, akiknek ilyen különleges igényeik vannak és nem érik be a névnek hangzó, és magyar szemnek nem furcsa nevekkel.
Nekem a Szengláhák inkább fiús hangzású. De ki tudja, sosem hallottam még eddig.
Amúgy én ismerek Anakin nevű gyereket. Azon azért felnevettem.
Ismerőseim azért adtak pl angol nevet a gyereknek, mert külföldön élnek és nem akarták, hogy probléma legyen a neve kiejtésével később.
Ha nekem lesz gyerekem én inkább a magyar, de azért nem túl konzervatív nevek közül választok majd.
Ugye?
Pedig anykönyvezhető.
És fiús hangzása ellenére lánynév.
Utánanéztem, miután hallottam egy ikerpárról, ahol az egyik kislány neve ez volt, a másiké pedig Aszenát. A szülők magyarok, itthon élnek.
Ez az eset ihlette a kérdésemet is.
Komolyan szeretenék belelátni azoknak a szülőknek a fejébe, akik ilyesmi neveket adnak a gyereküknek.
Igaziból a kérdésem is nekik szól, nem arra gondoltam, hogy együtt szörnyülködjünk a többiekkel, hanem, hogy egy érintett megvilágitsa számomra, miért nevezi el így a gyerekét.
Ha en ilyen nevet kaptam volna,mihelyst betöltötték a 18-at már változtattam is volna meg
8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!