Mi a recept, hogy túléljem a leválás korszakot?
A nagyobbik 14éves, a kicsi 12. Folyamatosan gyomorgörcsöm van, lábon hordom a frászkarikatörést, olyan dolgokért is, ami csak jön, és az élet velejárója. Hogy majd "csavarogni fog", csajozni/pasizni, kilép a világba(ami nem túl szép).
Jövőre lesz a középiskolai felvételi, azon már most izgulok, hogy minden rendben menjen. Utána a suliba járás, eddig fel se tűnt, hogy mennyire balesetveszélyes a környék pl. Valahogy olyan érzésem van, mint amikor elkezdtek mászni, és rájöttem, hogy ezzel azzal is simán ki tudják nyirni magukat.
Tényleg olyasmin aggódok, amit senki se tud befolyásolni. a srácaim ügyesek, tudnak viselkedni, "szófogadóak", önállóak. A kamaszodik és nyegle, fáj a világ nem visel meg, de a kézzel fogható leválás nagyon, hogy sok mindentől nem tudom megvédeni öket.
Hát érdekes. Ennek egy folyamatnak kellene lennie, nem hirtelen egyik pillanatról a másikra bekövetkező traumának. Lányom 15 éves és szép lassan megtörtént, próbáltam mindig alkalmazkodni és engedni. Ha nem engeded el őket, nyakadon maradnak vénlanynak és agglegénynek aztán még 70 évesen is főzhetsz, moshatsz rájuk.
Nem olyan veszélyes ez a világ ha megtanulnak benne boldogulni, de ahhoz hagynom kell őket önállóan dönteni, élni.
Dehogy kell ehhez pszichológus.
A kérdező nem olyan állapoban van, hogy a gyerek 70 éves koráig otthon akarja őket tudni... 🙈
Kérdező, teljesen természetes amit érzel, és hogy félted őket, de majd idővel hozzászoksz, és ez lesz a természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!