Mennyire szólsz bele, hogyan tanul az egyetemista gyereked?
Itthon folyamatosan "elő vagyok véve", hogy már megint nem tanulok, miért alszom sokáig, miért megyek el ide, vagy oda (pl. ebédelni, vagy edzeni).
A magam ritmusában tanulok, jó jegyeim voltak az eddigi félévek során is és már kitapasztaltam, nálam mi működik.
Például amivel a mostohaapám jön, hogy ők vizsgaidőszakban 2-3 órákat aludtak éjjel, meg a kávészemeket rágcsálták, hogy ébren maradjanak, nálam nem működne. Sosem tudtam éjjel tanulni, addigra már elfárad az agyam és ha 5x is olvasok el egy oldalt, semmi nem marad meg belőle. Ugyanez igaz a koránkelésre is.
Feleslegesen ébrednék fel 5-kor, vagy 6-kor is, mert annyira fáradt lennék már délre, hogy utána délután 4-ig simán alszom. Ezért én úgy szoktam, hogy reggel alszom, ameddig jól esik (általában 8-ig), majd beosztom pontosan, aznap mit kell átvennem, beírom a szüneteket is és kezdem a napomat. Általában este 6-7-nél tovább már nem tanulok.
Mégis ha itthon vagyok, az van velem éreztetve, hogy nem csinálok semmit, megy a lelkiismeretfurdalás keltése, hogy nagyon kíváncsiak lesznek ők arra, hogy fog ennyi tanulással sikerülni a vizsga...
Pedig pár vizsgaidőszak már mögöttem van, előtte gimiben is kitűnő voltam, két C1 nyelvvizsgával ballagtam. Szóval tudhatnák, hogy amit kell, azt megtanulom.
Hát pedig teljesen normálisan csinálod.
Én reggel 9 előtt soha nem keltem fel, de inkább 11 körül.
Délután 2 felé elkezdtem tanulni, este 10-ig 11-ig, éjfélig, 2ig attól függően, mennyire szorított az idő.
Vizsga előtt volt h hajnal 4kor keltem.
De szerintem te csinálod normálisan. Ha képes lettem volna korán kelni (8 óra hajnalok hajnala nekem), akkor sokkal jobb lett volna.
Nálunk az első órán elmagyarázta az egyetemi oktató, hogy ne hagyjuk, hogy beleszóljanak a tanulásba vagy a jegyekbe.
Felnőttek vagyunk, ez a mi dolgunk, ugyanúgy ahogy a munkahelyre se megy be anyuka elintézni egy papírt, úgy az egyetemmel se foglalkozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!