Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hogyan cselekedjek...

Szerintetek hogyan cselekedjek a továbbiakban?

Figyelt kérdés

Az exem szakított velem mikor még terhes voltam. Kegyetlenül váltunk el, volt minden vita amit csak el tudtok képzelni. Apasági elismerő nyilatkozat miatta nem készült el mert halogatta, és koraszülött is lett a kicsi így a végén már időnk sem volt mert a korházban húztam ki ígyis a terhességem végét. Ezek ellenére ő sosem tagadta hogy őlenne az apja, kivéve a családja. Azt tudni kell hogy sosem keresett fel exem hogy akarná látni a kicsit vagy bármit (bár elmondása szerint eltiltottam tőle) én pedig nem akartam akkor már megalázkodni, ezért ügyvédhez fordultam. Az ügyvédi megbeszélésünk eredménye az volt hogy ő végig vállalta a dolgot, az anyja pedig folyamatosan közbeszólt hogy vannak kétségeik. Emiatt perre visszük az ügyet, mert nem lehetett velük kommunikálni. Én csak a pénz miatt akartam ezt az egészet mert ehhez joga van a gyereknek, de nem tudom nekem ez a sok stressz és bántás amit adtak ott megéri e.. egyből a jogaikkal jöttek. Persze tudom hogy őket nem érdekli a gyerek hisz eddig sem tettek érte. Exemet el tudnám viselni ha szeretné látni a kicsit (illetve tudom hogy ideig oraig tart max ez az erdekel a gyerek dolog) , most sem vele volt a gond, vele tudnánk már kulturáltan viselkedni ha nincs aki hergel, beleszól. Igazából alapból a családja miatt szakítottunk, meg persze exem is egy barom nem védem. Mit tegyek? Muszáj a szüleit is elviselnem miközbe megaláznak, bántanak? Vagy esetleg ha még most visszalépek abból lehet bajom? Mármint hogy a végére én jövök ki szarul (pl perköltséget is nekem kell álljam). Ti mit tennétek a helyemben? Mi a legjobb döntés?

Legjobban annak orulnek ha nem kene ezeket a rosszindulatu szemeteket a gyermekem kozelebe engedni ezek utan :(

2023. máj. 19. 22:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Ő az apa, tehát nem veszíted el a pert, de a pénzzel együtt az idióta rokonságot is megnyered és ha akarják, akkor oda kell majd adnod a gyereket nekik, amikor elég nagy lesz. Én már emiatt se küzdöttem volna ellenük, hagytam volna a homályba veszni őket. Lehet még gondod velük bőven.
2023. máj. 19. 22:26
 2/14 anonim ***** válasza:
62%

Hát, mostmár a pert muszáj befejezni, ha elindult, úgyhogy sokat nem tudsz csinálni, várod a végét és reménykedsz. Amúgy még a nagyszülőknek is van joga a látogatásra, úgyhogy ha ilyen agresszívak, nagyon meg tudják keseríteni az életed. Sajnálom. :(

Anyukám is pert indított a legkisebb, gyerek húgomért, de elveszítette, fizethette a perköltséget, mostmár hivatalosan is apukámnál van a gyerek, anyukám meg kéthetente egy hétvégét tölthet vele. Ráadásul anyukám egy nagyon szerető, jó anya, apukám meg egy igazi patkány. Úgyhogy tud igazságtalan lenni a rendszer, a legjobb minél kevésbé belekeveredni.

2023. máj. 19. 22:29
 3/14 A kérdező kommentje:

Próbálom “kiharcolni” hogy lekopjanak, bár mint mondtam eddig is leszartak, de ha fizet biztos majd látni akarja sajnos.

Én csak amiatt nem tűntem el mert ismerem már őket annyira hogy x időn belül (akár évek múlva) felbukkantak volna és akkor nagyon sok gyerektartást megúsztak volna. Illetve tudom hogy őket ez vágja földhöz és kicsit bennem volt a bosszú szándék is sajnos:/

#2 szabad megkérdeznem hogy mégis miért az apuka kapta? ritka az ilyen eset

2023. máj. 19. 22:37
 4/14 anonim ***** válasza:
33%

Nárcisztikus személyiségzavara van, amitől kívülről egy elbűvölő embernek tűnik, de valójában igen távol áll tőle. Anyukám nem tudott bizonyítani semmilyen vádat, apukám elhitette a bírónővel, hogy ő volt tanárként mennyivel többet tud adni a húgomnak, főleg, hogy gazdag, nem dolgozik, úgyhogy rengeteg ideje is van törődni a gyerekkel.

Mennyi idős a baba amúgy? Ha fél éves elmúlt, akkor van valami szabály, hogy ha addig nem keresi az apja, akkor sokkal kevésbé ítélnek meg bármennyi láthatást az apának. Esetleg, ha azt tudod bizonyítani... #2

2023. máj. 19. 22:49
 5/14 A kérdező kommentje:

4 hónapos. viszont ezzel az érdeklődéssel amit eddig mutat lesz 6 hónapos addigra, illetve mire oda jutunk hogy a láthatás szóbajöjjön.

Azzal esetleg nem lehet majd lehetőségem ellenük hogy bánt/idegel a kedves rokonság? és emiatt félek is hogy nem tudom már sokáig anyatejjel etetni a kicsit..

Mondjuk egyenlore csak az apukat lesz kotelessegem engedni nem?

2023. máj. 19. 22:55
 6/14 anonim ***** válasza:
51%
Hát jó nagy bajt hoztál a fejesre. Vagyis nem baj csak rengeteg macera. Mert ha a gyerektartást kapod, akkor h bármit intézni kell a gyereknek(bölcsi, személyi, iskola, ebéd stb) bármi, rohangászhatsz az ő aláírásáért is
2023. máj. 20. 06:12
 7/14 A kérdező kommentje:
Kizárólagos felügyelet lesz hogy ezek ne kelljenek
2023. máj. 20. 06:25
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
De miért állsz szóba a családjával? Az exeddel pereskedést, ügyvéded is van, jelenleg mással nem kell foglalkoznia.
2023. máj. 20. 06:40
 9/14 anonim ***** válasza:
Pereskedsz
2023. máj. 20. 06:40
 10/14 A kérdező kommentje:
Hozta a koloncot magával.. mivel ő nem igazán mert megszólalni sem. De igazad van, én sem akartam ezekkel szóbaállni és a következő alkalommal nem leszek hajlandó mással egy légtérbe kerülni csak exemmel
2023. máj. 20. 06:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!