Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nagyon tetszene egy név,...

Ha nagyon tetszene egy név, választanátok csak azért másikat, mert az utóbbi időben nagyon felkapott lett, illetve több ilyen nevű babát is ismertek? (Nem közeli rokonok)

Figyelt kérdés
2023. máj. 14. 13:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
10-es, es hogy lett vegul a neve kitalalva? Mennyi idotok volt megbeszelni?
2023. máj. 14. 16:04
 12/23 anonim ***** válasza:
Mi direkt a névgyakorisági statisztika alapján választottunk, mert igen gyakori vezetékneve van a férjemnek, sőt a keresztneve is gyakori, meg az édesapjának is. Mindkettőjüknek sok bosszúságot okozott a gyakori név. Ha most válna felkapottá, annak nem örülnék, de már nincs mit tenni.
2023. máj. 14. 16:18
 13/23 anonim ***** válasza:

Korábban mikor listát írtunk a lehetségesekről(kb 5 db név), abból lett egy másik. Végülis így meg volt beszélve. A listából os el lett vetve majdnem mind korábban, mert vagy a jelentése gáz, vagy túl különleges azért gáz, vagy kicsit feminim név, így szépen ki lettek húzgálva, így maradt az x név, ami meg a szülés előtt esett ugye ki.

Vajúdásnál meg el is felejtettem hogy a neveken gondolkodjak:D

Így amikor először megláttam és a kezembe adták még a köldökzsinórral, hogy milyen gyönyörü, úgy a kis endorfinnal az agyamban mikor kérdezték hát a különlegeset adtam neki(annak a jelentése szép), de azért visszakérdeztek hogy biztos benne anyuka?:D

2023. máj. 14. 16:21
 14/23 anonim ***** válasza:
10.voltam
2023. máj. 14. 16:22
 15/23 A kérdező kommentje:
És akit zavar a gyakori név, annál mi volt a kritérium a toplistát tekintve? Kb hanyadiktól elfogadható? 10-20-50-100?
2023. máj. 14. 16:25
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak az tetszene és semmi mást nem tudnék elképzelni, akkor választanám. Mi is nevet keresünk épp, de a top 20 nálam kilőve.
2023. máj. 14. 16:29
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem érdekelt, azt választottam
2023. máj. 14. 16:31
 18/23 anonim ***** válasza:
Valaki meg direkt a top élén levőkből választ.
2023. máj. 14. 16:34
 19/23 anonim ***** válasza:

Nekem top2 nevem van, minden közösségben ahová jártam, min. 2 másik ilyen nevű volt. És mivel sosem voltam népszerű típus, ha meghallottam a nevem, legtöbbször kiderült, hogy nem is hozzám szóltak. Egy idő után már oda se fordultam.

Én nem szerettem volna ezt a gyerekemnek, pedig volt egyetlen egy név a top10-ben, ami nagyon tetszett (Anna), de szerencsére nem passzolt a vezetéknévhez, így inkább választottam másikat, ami előző évben 75. helyen volt. Amikor született, már a 84.

Egyébként mindig az a reakció, amikor kérdezik a babám nevét, hogy de jó, milyen rég hallották ezt a nevet!

Ha fiunk lett volna/vagy majd lesz egyszer, akkor viszont olyan nevet kap, ami top20-ban van, mert az a kedvenc nevem, örök klasszikus az is.

2023. máj. 14. 17:31
 20/23 anonim ***** válasza:
Engem zavarna. A top listán az 50. után választottunk. Igazából annyira nem volt ez szempont, de ilyent sikerült találni, ami tetszett, illett a vezetéknévhez és kevésbé gyakori.
2023. máj. 14. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!