Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért baj az ha a fiamra nem...

Miért baj az ha a fiamra nem erőltetem a látszat férfiasságot?

Figyelt kérdés

Nagyon pici még, 1 éves múlt. Direkt írtam látszat férfiasságnak, mert szerintem nem ezektől függ majd a férfiasság. Szóval..Nem öltöztetem mini pasinak. Vannak kék dolgai, de a legtöbb az színes, piros, lila, narancs, menta, fehér,

csíkos és ezután jön a kék is. Legtöbb játéka uniszex, pl labda, plüssök, gyurma, kocka, de van kisautója is.. most az aratott furcsa pillantásokat, hogy vettem neki egy mini műanyag konyhakészletet, mert hogy az lányos.. szerintem nem!

Természetesen szeretném úgy nevelni, hogy segítsen otthon, mert sokat dolgozok én is a házban és a ház körül, mindenhová viszem magammal. Így megtanul dolgozni.

Nekem most az esik kellemetlenül, hogy miért kell beletuszkolni két halmazba a gyerekeket. A fiú akkor is fiú ha a sarat a kistűzhelyen az edényben kavargatja, a lány pedig akkor is lány ha kocsikázik a kindertojás játékokkal. Hagyjuk meg a gyereket gyereknek, szerintem. Azt vettem észre hogy legtöbbször a fiúk ruhái is mind egyhangú sötét színűek, ritka a színesebb ruha. Miért skatulyázzuk be a gyerekeket, miért nem lehet egyszerűen csak gyerek a gyerek?! Anélkül hogy szemöldököt húznának az emberek? Ettől nem lesz homoszexuális egy gyerek sem, ha szabadon játszhat és nem csak kék-feketében jár az utcán a pókemberes szütyővel..

Vélemények?

2023. ápr. 29. 21:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
17%

Mert van fiu es van lany...

Ilyen egyszeru.ne spilazd tul.te oltoztesd ahogy akarod,neveld ahogy akarod,nem kell hangot adnod annak mert mas a fiat kekbe,lanyat rozsaszinbe oltozteti

2023. ápr. 29. 21:12
 2/16 anonim ***** válasza:
61%
Hú, szerintem nálad nincsenek rendben a dolgok fejben. Én ilyet nem tapasztaltam, amit te írtál, a nagy többség biztos, hogy nem ilyen. Mi olyan játszótérre járunk, ahol vannak játékok. A fiúk ugyanúgy játszanak a konyhával, mint a lányok. Ruhából is mindenfélét hordanak, de ha egyszer kéket gyártanak többet, akkor nyilván abból lesz több.
2023. ápr. 29. 21:30
 3/16 anonim ***** válasza:
91%

Ideàlis esetben a fiú ès a làny is megtanul főzni, megjavìtani dolgokat, hàztartast vezetni, autòt falhasznàlòi szinten javítani, ha vezet, mire felnő. Ezek ma mar nem nemhez kötött dolgok, hanem ,,alap" kèszsegek.

Ruhàbòl sokszor egyszerűbb ròzsaszínt/kèket beszerezni, főleg kicsinek. Ennek nincs sok jelentősege.

2023. ápr. 29. 21:31
 4/16 anonim ***** válasza:
24%
A nemek nem kitalált dolgok ám, nem kell félni tőlük attól, hogy az egész világ meghülyült és azt sulykolja hogy nincs különbség. De van. Egy fiú ne.hordjon már lilat, rózsaszínt pl. Ahogy egy lány se legyen tusi hajú. A ferfiassag és noiesseg ertekek, ha jól kezeljük őket. A férfi legyen udvarias, erős, bátor, határozott, irányt mutató. Egy nő pedig legyen gondoskodó, erzelmesebb, osszetarto erejű, csinos.
2023. ápr. 29. 21:33
 5/16 anonim ***** válasza:
21%
Hát nem tudom szerintem de lehet csak en vagyok így egy férfi nem férfias babarózsaszín ruhába öltözve. Én a fiamra nem adok rózsaszínt, lilát, pirosat minden mást igen. Bordót igen, zöldet, narancsot, citromot, fehéret, kéket, szürkét. Játékok közül neki is van kis konyhai felszerelése sőt főzni is szokott velem, de inkább a kisautók kötik le. Soha nem láttam mondjuk még azt hogy érdekélné a barbie baba.
2023. ápr. 29. 21:54
 6/16 anonim ***** válasza:
19%
Oersze számomra az se férfias ha egy férfi sminkeli magát mondjuk. Valljuk be eléggé korcsosulnak el a "férfiak".
2023. ápr. 29. 21:55
 7/16 anonim ***** válasza:
81%

4: nem azt állítom, hogy nincs különbség nemek között, de mindenki azt hord és azt csinál, amit akar. Miért ne hordhatna egy fiú lilát/rózsaszínt? Vagy mi van akkor, ha egy kislány autóval játszik? Jaj, ne adj Isten, jó sofőr lesz..😅

Az meg, hogy egy nő legyen szép (jaj, nem, bocsánat, CSINOS) egyenesen bicskanyitogató. Csak ne akarja senki senkinek megmondani, hogy milyen legyen külsőleg...

2023. ápr. 29. 21:55
 8/16 anonim ***** válasza:
66%
Szintén egy éves a gyerekem és őszintén nem is értem miből jött a kérdés. Egy ekkora gyereket még mindenki úgy öltöztet, ahogy neki tetszik, olyan játékot vesz neki, amiről jobb esetben azt gondolja, hogy tetszene a gyerekének... Bennem fel sem merült, hogy mondjuk a rózsaszín ruha, vagy egy baba a kislányom nemi szerepének erősítése lenne és emiatt már nem is gyerek. Van persze más színű ruhája és mondjuk semleges színű fa játék vonata is, amit szeret tologatni. Azért vettem, mert tetszett, illetve mert amikor megláttam éppen szerette a kerekeket a kislányom, ennek meg van 4+. Semmi egyebet nem láttam mögé. Részemről inkább az a kérdés, hogy te miért látsz?
2023. ápr. 29. 21:56
 9/16 anonim ***** válasza:
85%

4. Nem tudom szerintem ezek a tulajdonságok nem nemtől függnek, de szerintem nem kell senkinek megmondania milyen legyen egy férfi és egy nő. Elég unalmas lenne a világ, ha egyfélék lennénk.

Én évek óta nem találkoztam olyannal aki szerint homokos lesz a kiskonyhától a fiú, a hiba lehet a te készülékedben van, piszkáld ki az életedből ezeket az embereket!

2023. ápr. 29. 21:56
 10/16 anonim ***** válasza:
48%

Nem tudom, de Nekem egyátalán eszembe nem jut lilát meg rózsaszínt adni a fiamra, ahogy fodrosat,viragosat sem.

Vannak fiúk és lányok, vannak különbségek már újszülöttként látszik, a fiút fiúként kezelem a lányt lányként, ez nem azt jelenti,hogy egy fiú nem babázhat,főzögethet a kiskonyhában, ahogy egy lány is simán autózik legózik stb.

Ettől még nincs talpig kékben a fiam, de pasis ruhákat veszek neki, ahogy a lánynak lányos ruhát, persze vannak.uniszex darabok pláne babakorban. Én pl nagyon fiús voltam a gyerekkorom egy idejében és pici korom óta imádom az autókat :-)

2023. ápr. 29. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!