Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mièrt csinálja ìgy ezt anyám?

Mièrt csinálja ìgy ezt anyám?

Figyelt kérdés
32 èves N vagyok, van egy 16 èves hugicám, a pòtanyja vagyok kb, de mivel van saját családom már, kisfiam, nem "nevelem", de anyám nevelèsèvel nem tudok azonosulni, állandò vitatèma ez köztünk. Anyum az őrületbe kerget már azzal, hogy kiszolgálja. Amikor telefonon beszèlünk, ecseteli hogy èpp melegszenyát, ezt-azt amazt kèszìtett vacsira neki. Kiszedi az ètelt elè, megkeni a kenyeret, kèrdezgeti a főtt ètel mellè mit kìvánna, mert ugye válogat, húzza a száját sokmindenre, s anyu kèpes este 9-kor is neki kèszìteni B tervet. A szobáját rendben tartja, takarìtja, de hètvègèn kèpes 11-22 ig aludni, el van magának a szobában. Tanul, van hobbija, normális lány, ezt nem vitatom, rengeteg könyvet olvas, fest, animèzik, már van barátja, randiznak, barátaival eljár szòrakozni olykor, de mièrt nem látja be, hogy ha elkerül majd egyetemre egy nagy pofáraesès lesz az egèsz neki? Ha valamit intèzni kell sem hagyják èrvènyesülni. Amikor nálunk volt, befogtam a teendőkbe, pizzát sütöttünk együtt,leküldtem a boltba, mindent megcsinált, csak el van kapatva, lusta meg csendes is, más mint èn, ezèrt is aggòdom mi lesz vele, ha esetlet kolis lesz?Jártam egyetemre, ott a fiúk főztek-mostak magukra, nincs ott anya-apa, aki majd kiment, be kell osztani az időt, zsebpènzt, intèzkedni kell stb. Èn az ő korában már főztem, takarìtottam, vigyáztam rá egèsz nyáron, mert a szüleim dolgoztak. Fèrjem is már megjegyezte, hogy nagyon gáz már ez, őt is önállòságra nevelte anyòsom, 5 èvesen már mikròzta magának az ètelt. Mivel hassak rájuk?
2023. ápr. 20. 18:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
Ilyen átlag kamasz. Tanul az a lényeg és hobbija is van. Az meg miért baj, hogy csendes és nem olyan mint te? Nem kell olyannak lennie... Nekünk is ki volt nyalva a seggünk.. Egyikőnk sem főzött, mosott, vasalt soha azelőtt. Mégsem haltunk éhen és nem evett meg minket a kosz mikor 18 évesen feljöttünk Pestre a (most már ) férjemmel. Megoldottunk mindent. Szerintem túltolod. Irigyled talán a kényelmes életét?
2023. ápr. 21. 07:56
 12/22 anonim ***** válasza:
38%

Mondjuk az vicces,hogy anyukád ennyire kiszolgálja,valószínű nagyon gondoskodni akar valakiről.

Neked korán kellett felnőnöd ezért nyilván rosszul esik,hogy Ő még mindig anya kicsi lánya, ettől még nem lesz szerintem elkapatva,hogy anyukád megcsinálja a melegszenyát, a gond az ha képtelen erre amikor egyedül van otthon.

2023. ápr. 21. 14:13
 13/22 A kérdező kommentje:

Nekem is nèha a fèrjem elèm rakja a melegszenyát, nem erről van szò. Szèp gesztus a törődès, de..

A gondom az, hogy konkrètan bevárja anyuèkat (vállalkozòk, este 6 után esnek haza), tehát ha èhes sem kèpes melegìteni a hűtőből, sem kèszìteni magának egy szenyát, rántottát, bármit. Inkább eszik chips-et a nasis fiòkjábòl, èhesen várja őket, megvárja, mìg kiszolgálják. Aztán anyám meg azt sem tudja hova kapkodjon már este.. Azt sem veszi èszre, ha itthon be kène nèha segìteni, rászòlva meg sosincs, csak általam. Kapát sem fogta mèg meg sosem a kertben, nagytakarìtani sem láttam soha. Termèszetesen nem az a baj, ha csendes, nem vagyunk egyformák, de az baj, hogy kb. egy kèpeslapot sem tudna egyedül feladni a postán. Az olvasás, tanulás nagyon szèp dolog, èn csak amiatt aggòdom mi lesz vele a kèsőbbiekben, hogy fog boldogulni az èletben. Számomra az egyik alap szülői feladat az az, hogy a valò èletre neveljem majd a gyerekem, persze ki lehet fejezni a szeretetünket a főzèssel (èn is imádok főzni a családra), de úgy gondolom ilyen idősen már nem csak a tanulás a kötelezettsège. Anyuèk meg tök jò fejek, engedik bulizni, pasizni, ottalvòsra is elengedtèk, ő meg semmit sem csinál itthon. Hát, engem ez zavar, de igazatok van, hagyom a fenèbe...

2023. ápr. 21. 17:24
 14/22 anonim ***** válasza:
51%

Nem kapál a kamaszgyerek. Nemár, ne boomerkedj 😆

Amúgy itt nem a lány a főprobléma, nem ő a gyökere ennek az egésznek, hanem a szüleid. Náluk kéne kopogtatni és nem a hugodat szidni.

2023. ápr. 21. 17:39
 15/22 anonim ***** válasza:
68%
13. Hogy lehetsz 32 éves létedre ennyire zsémbes öregasszony? Képeslap? Wtf. Utoljára anyáméknak adtam fel képeslapot a kajakos táborból 12 évesen. Véletlenül sem sértegetni akarlak, de ha szerencsétlen kisfiadat ilyen őskori eszmék szerint neveled, neked sokkal több problémád lesz tini korában mint anyukádnak van. És még egyszer, te már kirepültél, nincs ehhez közöd.
2023. ápr. 21. 18:28
 16/22 anonim ***** válasza:
52%
15# Egyetértek
2023. ápr. 21. 19:04
 17/22 anonim ***** válasza:
82%
15ösnél a pont.
2023. ápr. 21. 20:48
 18/22 A kérdező kommentje:

15: ne ragadj már le kèrlek egy rèszletkèrdèsnèl, csak egy hirtelen kigondolt pèlda volt, omg 🙉 Legyen akkor egy csekk, egy hivatalos levèl. Na, remèlem ìgy már èrted a problematikát. Ha boltban is kèrni kell valamit vagy megszòlìtani valakit is nehezen teszi, azt is olyan halkan, bátortalanul, pont azèrt, mert sosincs semmi rábìzva ès nincs tapasztalata... olyan kis elveszett ès emiatt vannak aggodalmaim hogy mi lesz vele, ha továbbtanul? Nem a szomszèdja vagyok, hanem az èdes testvère, aki egy kis önállòságot szeretett volna belè nevelni, a jòszándèk vezèrel, hogy ne legyen pofáraesès ès ne èrje kellemetlenül a nagybetűs èlet, mert amúgy is kis èrzèkeny lèlek. Hallatlan, hogy aggòdom èrte egy olyan világban, ahol az ügyintèzèsnèl soha senmi sem megy simán, mindenki bunkò, továbbirányìtanak ezer helyre, a kutyát nem èrdekli mi van a másikkal, tisztelet a kivètelnek, sajna ilyen a világ, èbresztő. Engem is meglepett mennyi szrságot kellett elintèznem egyedül az Egyetemvárosban, emlèkszem mennyire elveszettnek èreztem magam az első napokban, pedig èn talpraesettebb voltam nála, közvetlen szemèlyisèg vagyok, mègis hazavágytam sokszor az elejèn. Zsèmbes öregasszony. Ha-ha, ez jò :) Kìváncsi volnèk mennyire felelne meg itt a szülőknek èlesben ez a felállás, hisz mindenki az èletre akar nevelni gyereket, mindig is ez van kihangsúlyozva, de most bezzeg jò az elvagyok otthon kötelezettsègek nèlkül sèma is. Èrdekes, èrdekes, na, mindegy.

Kapa? Öö, jah, lehet nagy újdonság ez neked, de faluhelyeken meg kell fogni nèha a kapát, ha azt akarod, hogy legyen a földben hagyma, krumpli, nem csak betotyogsz èrte a LidlÖBE az öko szütyőddel ès hazaviszed, nem ìgy működik xD

2023. ápr. 21. 22:58
 19/22 anonim ***** válasza:
77%
De ő még kamasz ezeket nem dolga megcsinálni. Hagyd már békén. Tombolnak a hormonjai van elég baja nélküled is. Majd felnőttként megcsinálja.
2023. ápr. 21. 23:41
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
18. És ha ő a lidlbe akar járni? Képzeld nem mindenkinek az élet célja, hogy magának vágja a csirkét. Csekket szinten nem adtam fel 10 éve. Hivatalos levél meg majd ha kényszer lesz, megoldja. Mit kell ezen előre ennyire idegeskedni? Baromira átléped a határokat. Neked nem kell nevelni. Nem a te feladatot. Nem tudom, te mit szólnál ha anyósod folyamatosan beleugatna a nevelésedbe és arról károgna mennyire életképtelen lesz a gyereked. Valahol minden kamasz életképtelen. Mert még gyerekek. Még a legjobban nevelt kamasz is csinál olyan dolgokat, amik felnőttként hülyeségnek tűnnek. Egyik pillanatban nagy legény másikban meg anya hívd fel nekem az orvost, nem merem. Szerintem tőled sokkal többet vártak el ebben a korban és hamar parentifikálódtál, azért triggerel ez a dolog ennyire. Ez anyukád hibája, ne a húgodon vezesd le! Amit leírtál róla annyira átlag kamasz, hogy hidd el a probléma nem itt kezdődik. Lehet túlságosan ki van nyalva a feneke, ebben biztosan igazad van, de kell, hogy az élet egyszer-kétszer pofán vágjon.
2023. ápr. 22. 07:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!