Egyik ismerősöm borzasztó csúnyán beszél a gyerekeivel. Később ebből milyen problemák adódhatnak? Hogyan segíthetnék nekik?
Nekik ez a normális. Fel sem fognák, te mi rosszat látsz ebbeb. Sajnos a gyerekek számára is ez lesz a normális.
Viszont ezért elvenni nem fogják a gyerekeket tőlük.
Mondjuk nekem a "rendes kedves" ember definíciója nem lehet egyenlő azzal, aki így beszél a családtagjaival. Az, hogy köszön a szomszédoknak meg mosolyog, maximum azt jelzi, hogy több energiát tesz abba, hogy Manci néni mit gondol róla, minthogy mit éreznek a gyerekei.
Számomra ez csak egy átlag boomerszökevény idióta, fejben mindenképp, ha fiatal is.
Nem foglalkoznék velük, hatni nem tudok rá, de nekem ez nem kell az életembe. A gyereket sajnálom.
4 gyerekük van. Teljesen elszigetelődni nem tudunk, mert a gyerekeink egy suliba, egy osztályba járnak.
Igazaból sokszor azt sem tudom, hogy miként kellene reagálnom ezekre a megnyilvánulásokra. Iszonyú megdöbbentő tud lenni, mikor egy tündéri 7 éves kislány a játszótéren közli a vita hevében a többiekkel, hogy "Ráülök a szádra és nyald ki a szétk***t pi**ámat". Szóhoz sem jutottunk, pedig voltunk ott páran szülők... Próbáltunk nem túl nagy figyelmet szentelni a dolognak, de azért lassan eljutunk odáig, hogy ki se tesszük a lábunkat itthonról, ha ők kint vannak.
16!
Nem feltétlenül kamu. Nekem pl nagyanyám káromkodott kb folyamatosan. Ettől függetlenül nagyon jó anyja volt a gyerekeinek, szuper nagymama, és a dedunokak is imádták. Kisgyerekként mindegyikunk hasznalgatta az ő szavait, aztán idővel mindannyian leszoktunk róla. Amúgy az ő családjában soha senki nem káromkodott, senki nem tudja, neki honnan jött
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!