Anyukák, ti hogyan viszitek a gyereket/gyerekeket óvodába/iskolába ? Hogyan oldjátok meg ?
Ha nem kell időre munkába érnie, igazán beleférhet, hogy
elvigye a két gyereket két helyre.
Nálunk én viszem a gyereket bölcsibe, gyalog, aztán busszal megyek tovább dolgozni. A férjem korábban jár dolgozni, esélytelen, hogy ő vigye. Én magamnak osztom be a munkaidőt, így rugalmasabb vagyok.
De akkor miért nem viszi őket ő? Nem beleférne, ha otthon van amúgy is?
Mi mindketten dolgozunk, és úgy oldjuk meg, hogy reggel én viszem őket (autóval, mert ugyan 5-6 perc séta a bölcsi/suli, de én onnan egyenesen dolgozni megyek, az meg a város másik vége), délután meg a férjem összeszedi őket munkából, szintén autóval.
Az én munkaidőm fix 8-16:30, férjemé rugalmasabb szerencsére, ő 6-14:30 jár, amióta visszamentem dolgozni.
Egyedül nem is tudnám megoldani, mert a bölcsi és a suli is 16:30-kor zár.
Reggel én viszem bölcsibe és oviba a gyerekeket autóval (1,5 km a kettő egymástól kb.), majd megyek dolgozni. Délután a férjem szedi össze őket, mert ő előbb végez.
Amíg otthon voltam a kicsivel, a férjem vitte a nagyot oviba reggel (így később ért be dolgozni és később is ért haza), délután mi mentünk a kicsivel a nagyobbért vagy autóval, vagy gyalog, attól függ milyen kedvünk volt éppen. (Jó 20 perc gyalog az ovi, két gyerekkel szorozd meg 2-3-mal, ráadásul dombvidék, van két nagyobb kaptató is, ahol megy a nyűg, hogy "elfáradtam", "nem jó a lábam", "nem megy a bicikli", stb.)
Ha háztartásbeli lennék, akkor nem lenne kérdés, hogy az enyém lenne a feladat.
Mondjuk nálunk az ovi 5:30 nyit..
Suliba is 7-re lehet menni..
Nálunk annyi könnyebbség, hogy apjuk home office
Nagyon nem tud tőlük dolgozni.. de amíg hazaérek lazább munkát tervez abban a 1,5 orában
Munkaidőt pedig kitolja, ha nem megy
( ennyire szerencsére rugalmas)
Gyalog, vagy ha rossz idő van, autóval. Az ovi 700, a bölcsi 950 m-re van tőlünk, ennyit még megoldunk.
Amúgy én SSC-ben dolgozom (logisztikus) egy multinál, 4 órában és teljes home office-ban, vagyis ha betegek a gyerekek (ami mindig teljesül kb), akkor sem kell táppénzre mennem. Nem azt mondom, hogy rettenetesen hatékony vagyok, amikor egy 2 és egy 4 éves gyerek is otthon van napközben, de rugalmas a munkaidő, elvégzem _valamikor_ a feladataim, és a kijelölt 4 órában elérhető vagyok a főnökeimnek is, innentől kezdve őket nem érdeklik a részletek. Szóval létezik ilyen, nem csak a mesében, és folyamatosan felvétel van, mert pl ügyfélszolgálatosból (főleg aki különlegesebb nyelveket beszél, nem csak angol-német) mindig hiány van.
Gyalog, 700 méter az óvoda. Másfél éve még babakocsi+fellépő (két gyerek), aztán a kicsi babakocsi, a nagy roller vagy gyalog. Pár hónapja a kicsi is ovis, mindkettő gyalog/roller/bicikli. Esőben/szélben/hidegben is gyalog megyünk,
nem távolság és nincsenek cukorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!