Bevállalnátok így az ingázást?
Nemsokára esedékes lesz, hogy visszamegyek dolgozni, 2 éves lesz a kislányom, persze az is kérdés, hogy a bölcsibe felveszik-e .
Az a helyzet, hogy én Budapesten dolgozom , viszont egy Pest megyei városban élek, kb 40 perc vonattal a Keletibe, utána 7-es (vagy ami jön busz) és jó sok megálló 1-es villamos. Durván 2 óra az út, ha nem késik a vonat. Gyerek előtt tök jól elvoltam még élveztem is, de akárhogy gondolkodom, így már nem vallalnam be. Viszont a munkahelyemet nagyon szeretem, a társaságot is, rengeteget gondolkodom, hogy mit lehetne.
Ha esetleg van köztetek, aki hasonló helyzetben van vagy volt, mi volt végül?
Nekünk is van autónk, én a bölcsi előtt szoktam hagyni, mert hazafelé már nem lehetne vele felülmúlni a kötött pályásokat, az odafelé nyert idő elmegy a parkoláson. Lehet hogy 10-20 percnyire gyalog tudnék csak megállni a munkahelyemtől.
Ráadásul így legalább nem kell vezetni. Odafelé tankönyv, hazafelé regény van beosztva.
(Ezt nem kötekedesből írtam csak sajnálkozom a közlekedésen).
Nekünk most megy iskolába a lányunk, 7 éves, autista.
Mi is másik városban dolgozunk, céges busz hoz-visz. 12 óra, 1 óra út oda, 1 óra út vissza.
Sétával együtt 14.5 óra.
Mi váltott műszakban dolgozunk emiatt a férjemmel. Megoldjuk,felváltva hordjuk a fejlesztésekre.
De te nem hiszem, hogy ezt meg tudnád oldani. Max ha nagyon szereted ezt a munkát,és lenne,aki rendezze a gyereket,ha te késel. Mert valaki kell.
Mindent meg lehet oldani,ha szükséges.
Gondolom van egy apja is a gyereknek, remélhetőleg meg tudja oldani vagy a reggeli elvitelét, vagy a délutáni hazahozatalát.
Mi megyeszékhelyen lakunk, belváros, panellakás, kettő autónk van, 5 perc séta a bölcsi/suli és 8-16:30-ig dolgozom, városon belül. És még így sem tudnám egyedül megoldani a gyerekeket, mert a bölcsi és a suli is 16:30-kor zár, vagyis akkor, amikor én végzek... így a férjem hozza őket haza délután, én meg viszem őket reggel.
Mondjuk én 8 órában dolgozom. Abban teljesen igaza van az előttem szólóknak, hogy napi 4 óra munkáért (de még akár 6-ért is) nem éri meg ennyit utazni, se időben, se pénzben, se a logisztikázással járó szívás miatt.
Én is hiányolom apukát a képből!
Mi agglomerációban élünk és ott is dolgozunk. 7-16-ig dolgozunk (a férjem 15:30-ig, ami érezhető, hogy reggel igen necces. A férjemnek 10 perc bejutni, de nem késhet (reggeli meetingek miatt), nekem fél óra, de tudok rugalmasabb lenni. Így az lett az alap, hogy én viszem a gyerekeket, így 8 körül érek be dolgozni, cserébe a férjem elhozza őket a bölcsiből, oviból legkésőbb 4 körül. Én 5-fél 6 körül érek így haza. Vannak gyerekek, akik már 7 előtt bent vannak a bölcsiben és 6 körül viszik el őket este, az azért szerintem már túlzás.
Szóval nekem azon múlna apuka mit vállal.
Lehet, hogy apuka se tudja megoldani. Nálunk is úgy van, hogy az én munkaidőm 7:30-16:30, apukáé pedig 8:00-16:00. Mind a kettőnknek 40-60 perc a közlekedés.
Elképzelhető, hogy a kérdezőnél se dolgozhat apuka rugalmas munkaidőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!