Más 7 hónapos babája sem tartja a szemkontaktust közelről?
Közelről értem pl. ha felveszem magammal szembe, biztos, hogy elnéz jobbra-balra, csak a szemembe nem néz. Vagy pl. férjem hazaér - óriás mosoly - viszont ahogy közelít felé elkapja a fejét, nagyon furcsa. Nem szokta úgy a fejünket tapizni mint ahogy a testvérei tették.
De egyébként szépen tartja a szemkontaktust már az olyan helyzeteknél is, hogy pelenkázás, etetés stb.
Látása szerintünk rendben, a legapróbb szöszt is kiszúrja.
Kimondottan mosolygós, nevetős babuci egyébként. De sajnos felmerült bennem, hogy autista lenne?! Tudom, hogy most nem diagnosztizálják még..

10es, idézem:
Közelről értem pl. ha felveszem magammal szembe, -
Vagy pl. férjem [...] ahogy közelít felé
A kukucs játékot imádja, végig tartja a szemkontaktust.
A kérdésben egyáltalán nincs szó egymással szemben ülésről. Pont, hogy arról van szó, hogy a két fej között van 5 centi.

Nekem auti gyerkőcöm van.
Kb 9-10 hónaposan kezdett gyanús lenni, pontosan emiatt, hogy nehezen vette fel a szemkontaktust, illetve nem figyelt a nevére.
Aztán később jött a többi tünet.
Elmaradtak az első szavak. Csak a ciklizálásig jutottunk: mamama, bababa.
Aztán később feltűnt, hogy nem érti, amit mondok. Pl: gyere, add ide, stb.
A játékokkal nem rendeltetésszerűen játszott. Autók kerekét pörgette, nem épített, formabedobóval sem tudott játszani. Érdeklődő volt egyébként, minden játékot megnézett, sorbarendezte őket és rázta a kezében.
Nem mutogatott, nem tapsolt, nem integetett, nem adott puszit, nem ölelt.
Aztán kb 1,5 éves kortól kezdte a lábujjhegyen járást és körbe forgott sokat. Kb 20 hónapos kortól rázta a kezét is.
Szóval a lényeg, hogy 7 hónaposan még nagyon kicsike. Kár rajta görcsölni.
1,5 évesen már gyanús, ha olyasmiket csinál, amiket írtam.
A diagnózis is 1,5 éves kortól adható.

Szia! 2,5 éves, minden a lehető legnagyobb rendben vele! Folyékonyan beszél, szerepjátékozik, nincsenek (már) fura mozgásai. (Azért 1 éves kora körül bőven akadtak!) Nagyon empatikus, értelmes kisfiú! És igazából bárkivel beszéltem akkoriban, a többiekkel is minden rendben azóta:)
Tudom könnyű mondani, de tényleg ne aggódj, mert nagyon ritka esetben van autizmus a háttérben!
Igazán megnyugtató és egyben megtisztelő, hogy vetted a fáradságot és válaszoltál.
Minden jót kívánok a továbbiakban is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!