Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más 7 hónapos babája sem...

Más 7 hónapos babája sem tartja a szemkontaktust közelről?

Figyelt kérdés

Közelről értem pl. ha felveszem magammal szembe, biztos, hogy elnéz jobbra-balra, csak a szemembe nem néz. Vagy pl. férjem hazaér - óriás mosoly - viszont ahogy közelít felé elkapja a fejét, nagyon furcsa. Nem szokta úgy a fejünket tapizni mint ahogy a testvérei tették.

De egyébként szépen tartja a szemkontaktust már az olyan helyzeteknél is, hogy pelenkázás, etetés stb.

Látása szerintünk rendben, a legapróbb szöszt is kiszúrja.

Kimondottan mosolygós, nevetős babuci egyébként. De sajnos felmerült bennem, hogy autista lenne?! Tudom, hogy most nem diagnosztizálják még..

2023. márc. 31. 15:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

10es, idézem:

Közelről értem pl. ha felveszem magammal szembe, -

Vagy pl. férjem [...] ahogy közelít felé

A kukucs játékot imádja, végig tartja a szemkontaktust.

A kérdésben egyáltalán nincs szó egymással szemben ülésről. Pont, hogy arról van szó, hogy a két fej között van 5 centi.

2023. ápr. 2. 18:26
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk is volt ilyen. Autista gyanùs de még nem írták le a diagnòzist 100% ban, 2 éves mult. Külföldön élünk
2023. ápr. 2. 22:50
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem auti gyerkőcöm van.

Kb 9-10 hónaposan kezdett gyanús lenni, pontosan emiatt, hogy nehezen vette fel a szemkontaktust, illetve nem figyelt a nevére.

Aztán később jött a többi tünet.

Elmaradtak az első szavak. Csak a ciklizálásig jutottunk: mamama, bababa.

Aztán később feltűnt, hogy nem érti, amit mondok. Pl: gyere, add ide, stb.

A játékokkal nem rendeltetésszerűen játszott. Autók kerekét pörgette, nem épített, formabedobóval sem tudott játszani. Érdeklődő volt egyébként, minden játékot megnézett, sorbarendezte őket és rázta a kezében.

Nem mutogatott, nem tapsolt, nem integetett, nem adott puszit, nem ölelt.

Aztán kb 1,5 éves kortól kezdte a lábujjhegyen járást és körbe forgott sokat. Kb 20 hónapos kortól rázta a kezét is.

Szóval a lényeg, hogy 7 hónaposan még nagyon kicsike. Kár rajta görcsölni.

1,5 évesen már gyanús, ha olyasmiket csinál, amiket írtam.

A diagnózis is 1,5 éves kortól adható.

2023. ápr. 7. 10:02
 14/20 anonim ***** válasza:
Szia, hogy alakult a babád fejlődése? Köszönöm szépen ha válaszolsz
2023. nov. 19. 09:15
 15/20 anonim válasza:
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy hogy vagytok most? Változott valami a helyzet?
2024. máj. 2. 07:06
 16/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Azóta már lassan 2 éves lesz, még mindig néha aggódom, de alapvetően nagyon jól fejlődik, barátkozik és már nagyon sok szót mond. A korábbi 9/10-es aggodalmam olyan 2/10-re csökkent :D
2024. máj. 10. 10:31
 17/20 anonim válasza:
Nekem is ez a problémám! :( Körülbelül 1 hónapja változott meg,a nevére van hogy nem figyel a kislányom..viszont ha mondom neki hogy oké szia én megyek haza egyből fut utánam! Előtte szerette a kukucs játékot,most nem érdekli! A szemkontaktust is ha van kedve felveszi,ha nincs akkor nem! Például ha mondókàzunk folyamatosan felveszi velem a szemkontaktust! A másik dolog ami bánt,ritkán mutogat tárgyakra,inkább a kezem fogja hogy vegyek le neki valamit. Persze ha valamit ő elér,leveszi saját magának! Önállóan eszik,eszik,nagyon jó a finommotorikája! Minden játék leköti,nem ragaszkodik a napirendhez,elvan társaságban is!Nem fél az idegenektől,nem zavarja ha idegen helyen van ahol sok ember van körülötte! Ezt betudhatom vajon annak,hogy külföldön élünk és csak én vagyok neki,nem igazán járunk másokhoz,mert nincs itt senki aki hozzánk tartozna,vagy aggódnom kéne? Most lett 18 hónapos
2024. jún. 6. 16:24
 18/20 anonim válasza:
Kedves kérdező! Érdekelne, történt-e változás azóta? Nekem az 5 hónapos kisfiam ugyanezt csinálja.
febr. 23. 20:48
 19/20 A kérdező kommentje:

Szia! 2,5 éves, minden a lehető legnagyobb rendben vele! Folyékonyan beszél, szerepjátékozik, nincsenek (már) fura mozgásai. (Azért 1 éves kora körül bőven akadtak!) Nagyon empatikus, értelmes kisfiú! És igazából bárkivel beszéltem akkoriban, a többiekkel is minden rendben azóta:)

Tudom könnyű mondani, de tényleg ne aggódj, mert nagyon ritka esetben van autizmus a háttérben!

febr. 23. 21:06
 20/20 anonim válasza:

Igazán megnyugtató és egyben megtisztelő, hogy vetted a fáradságot és válaszoltál.

Minden jót kívánok a továbbiakban is! :)

febr. 23. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!