Hogyan fejlödik a baba mozgasa? (Bövebben lent)
A kisfiam aprilis 5-en lesz 6 honapos. A neten azt olvastam, hogy 7 honapos koraig at kell neki fordulni minden iranyba (hasrol hatra, hatrol hasra, jobbra es balra is).
Ö 4,5 honapos koratol fordul at hatrol hasra jobb iranyba. Par napja elkezdett hatrafele kuszni (kis tavot) utana pedig a kis feneket elkezdte kiemelni es a terdet behajlitotta (maszo pozitiot vett fel). Erröl pedig azt olvastam, hogy elöször az atfordulast kene neki elsajatitani es utana kuszni es maszni. Felek, hogy ha kihagy egy mozgasformat akkor kesöbiekben problema lehet az iskolaban vagy akar a magatartasaval.
Szeretnem ha megosztanatok a tapasztalatotokat. Kinek hogyan fejlödött a babaja? Szerintetek ez igy normalis?
Én inkább konduktorhoz jártam vele, mert nálunk a fejemelés maradt el, és emiatt mindennel lemaradt, aszimetrikus lett a kúszás, és én laikusként azt se tudtam, milyen gyakorlatokkal lehet ezeket segíteni.
Ne értsd félre, személyes véleményem, hogy egy nem fogyatékos gyerek idővel akkor is mindent elsajátít, ha semmit nem segítesz neki, de nekem megért pár hónap tornát, hogy utána rendeződjön a fejlődés üteme. Egy éves korára mindent behozott, azóta pedig nagykönyv szerint fejlődik a mozgása, bár ugye ebben a korban már nincsenek olyan látványos ugrások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!