Ahol a babátok kúszott, mászott (nappali, babaszoba stb), volt e cipőhasználat?
Nem Magyarországon élünk és itt alapból szinte sehol sem veszik le a cipőjüket az emberek. Már az alsó szinten (nappali, konyha stb) beletörődtem, de az emeleten nem akarok cipőzést. Sajna tegnap mire észbe kaptam, már bementek a gyerekszobába cipővel, így mivel már ott voltak, nem mondtam semmit. Pedig már volt mondva,nem olyan volt, aki először volt nálunk, egyszerűen elfelejtik.
Nálunk más volt a szokás, máshogy neveltek, ahogy tetszik, és az, hogy a gyerek a nappali padlóján csúszkál majd, ahová más mindent behoz az utcáról...nem tölt el örömmel. De közben mikor ezt megemlítem, azt látom az arcokon, hogy én vagyok a flúgos, túlaggódó, kell a gyereknek annyi kosz.
Emiatt érdekel, hogy ti anyukák, apukák hogyan csináljátok? A miénk még nem kúszik, csak forog, de hamarosan eljön az az idő is. Köszönöm szépen a válaszokat!
Angliaban elunk, sokan nem veszik le a cipot, egyszeruen ez a szokas. Az amerikaiaknal meg plane. Nekik meg pl. a disznovagas a " fuj".
Kerdezo, mond meg nekik, vegyek le.
En hiaba itt elek 20 eve, az en hazamba senki be nem jon cipovel, nem vettem at ezt a szokast.
Egyszer jott hozzank a rendorseg ( tanukat kerestek az utcabol ), es en veluk is levetettem a cipot! Neztek is, de szorgalmasan elkezdtek kifuzni a bakancsot, olyan 10 percbe tellett 😆. Majd 2 percig voltak itt, es masik 10 mire visszavettek a cipot.
Nema gyereknek anyja sem erti a szavat, nyugodtan kozoljed, elvegre is nem ok takaritanak.
Nálunk én kényes vagyok erre, már a küszöb előtt leveszem a cipőmet, a férjem vagy igen, vagy nem, ha olyanja van, simán átgyalogol a lakáson utcai cipővel, hogy utána bemenjen a tyúkólba. Nála annyit sikerült elérnem, hogy a baba játszószőnyegét nagy ívben elkerülte cipőben (legalábbis amikor láttam ;)). Ezzel még annyi volt a gond, hogy ha vendég jött, ő simán előadta, hogy nem kell levenni a cipőt, még akkor is, ha le akarta venni, pedig tudja, hogy gondolkodom erről. A legjobb, amikor a védőnőt győzködte erről. Ő inkább levette, de sokan nem, nekik meg nem könnyű elmagyarázni, hogy a szőnyeg, amin épp átgyalogolnak utcai cipőben, a 4 hónapos gyerek játszó szőnyege.
Ugyanez áll a ruhára is: nálam hazaérkezés után egyből átöltözés otthoniba, nem ülök utcaiban az ágyamra, amit a földre le szoktam rakni, azt nem rakom rá a kanapéra, ágyra stb., a férjemet ez nem izgatja. Itt annyi kompromisszumra jutottunk, hogy az ágyon az én térfelemre és az étkezőasztalra nem rakja rá azt a táskát, ami előtte a busz padlóján utazott.
Mielőtt bárki megjegyezné: nem vagyok kényszeres tisztaságmániás, a gyereket sem szerettem volna teljesen csírátlan környezetben nevelni, de a cipő levétele pont egy egyszerű dolog, a cipőtalp élővilágába viszont jobb nem belegondolni.
Nem, amúgy nem magyar szokás. Kb. a világ 70 %-ának undorító, ha valaki nem veszi le a cipőt.
Vegyél egy csomag cipővédő zacskót és add azt az olyan vendégeknek, akik nem akarnak megválni a cipőjüktől.
16, azt se tudom, hogy te melyik vagy. Miért veszed magadra, amikor nem is címeztem senkinek?
Egyébként nem kell ahhoz a világ összes országában járni, hogy tájékozott légy. Elég szimplán érteni egy világnyelven.
Jaja, a cipőhasználati dolgok a top10-es gugliszörcs témáim közé tartozik. Na jó, néha egy-egy virrasztás kapcsán valóban teljesen kiművelem magam mondjuk Nigéria domborzatával kapcsolatban, de bevallom ezen a téren hiányosságaim vannak :-)
Azért vettem magamra, mert én voltam az egyik utolsó aki kiemelte hogy a magyaroknál mi szokás. És én továbbra is kötve hiszem, hogy ezt mindenhol "undorító"-nak tartják. Egyébként még itthon is vannak, akik nem veszik le a cipőt, csak kevésbé szokott gátlást okozni szólni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!