Táppénzen vagyok.6 napja szültem. Milyen juttatást fogok kapni?
Ha már szültél nem lehetsz táppénzen!!!
A szülés napjával lejár a táppénz és TGYÁS-ra vagy GYES-re vagy jogosult.
Igen, meg kell igényelni. Az igénylőlap a netről letölthető (minisztérium honlap).
Táppénzről azonnal ki kell jelentetni magadat!!!
Amikor megszültél, aznap a férjednek a háziorvosodhoz kellett volna menni (vagy esetleg másnap), kikérni a tp-s papírt, leadni a munkahelyeden. Onnan hozni egy nyomtatványt és kitölteni a TGYÁS-hoz. A MÁK-nál kell igényelni a TAJ kártyát és a családit, és az egyszeri anyasági támogatást (ehez kell a nőgyógyásztól egy papír, hogy jártál terhesgondozásra, enélkül nem adnak) elvileg lakcímkártyát azt már kellett kapnotok és ugye mindenhez kell az Anyakönyvi kivonat.
Én szülés előtt már letöltöttem a TAJ kártyaigénylőt és a családi pótlékos igénylőt, kitöltöttem az én részemet, a babáét meg amint hazajöttünk, már le voltak fénymásolva a személyim, lakcímkártyám és a Taj kártyám, ezekhez fénymásoltam le még a születésit, majd vitte be a MÁK-hoz ezeket a nyomtatványokat. TAJ kártya helyett adnak egy papírt, amíg nincs kártya, azzal tudtok igényelni mindent.
Szóval a MÁK intézi a családit, TAJ kártyát és az Anyasági segélyt.
A munkahelyed pedig a TGYÁS-t. Mindent intézhet a férjed, nem kell meghatalmazás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!