Ha elmentek valahova gyereked barátjával(és családjával), mit csinálsz, ha gyereked másokkal akar inkább játszani?
Én bíztatnám a srácot, hogy menjen oda a fiamhoz és őszintén mondja el, hogy mit érez és mit szeretne csinálni a játszón.
Aztán otthon a gyerekemnek is elmagyaráznám, hogy ilyet nem csinálunk. Vigye magával Petit, mutassa be a többieknek, mutassa, meg mit és hogyan szoktak játszani.
De ott, abban a szituációban arra ösztönözném őket, hogy oldják meg a konfliktusukat ketten. Ez a barátság egyik alapja.
Teljesen nyíltan megmondta neki a kissrác, totál kétségbe volt esve, az enyémet meg nem érdekelte és elhúzott pár másik gyerekkel, akikkel a kisfiú nem akart játszani, mert konfliktusuk volt apróságon. Az én gyerekem nekik adott igazat, pedig nem könnyen eldönthető helyzet volt. Irtó ciki volt az egész, nagyon sajnáltam a kétségbeesett kisfiút, nem tudom, hogy köze van-e ehhez, de most hívtam őket és hétvégére nem akartak jönni, pedig direkt erdei kirándulást terveztem(ahol nincs konkurenciája a fiúnak), következő hétvégére mondták..
Hiába írjátok, hogy játszhat bárkivel, úgy érzem ha elveszi a másik idejét, nem dobhatja el az utolsó pillanatban, felnőttként is ciki ilyet csinálni, hogy elhívsz valakit teniszezni és a meccs előtt otthagyod..
Namindegy. Megkérdezem az anyukáját majd, hogy mit gondol legközelebb hogy kezeljem a dolgot, végülis az ő fia, ő is sajnálta.
Sajnálom én is és teljesen megértelek. :( Nehéz ez, hogy hagyjuk a gyereket saját döntéseket hozni, de mégis tereljük a jó irányba.
Hagyjátok a srácot is feldolgozni a rosszélményt, hagyd nyugodjon meg. Reméljük, hogy ez nem veszi el a barátságukat.
Én is beszélgetnék az anyukával erről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!